Jon Jones
Jon "Bones" Jones. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Jon Jones har inte testats av USADA på 41 veckor

✅"Bones" Jones har haft återkommande problem med USADA men har inte testat på lång tid ✅ Kolla in vilka som testats mest och minst av USADA

Den före detta lätt tungviktsmästaren Jon “Bones” Jones har varit borta från buren sedan hans numera ogiltigförklarade match mot Daniel Cormier i juli 2017. Sedan dess har den skandalomsusade “Bones” varit i något av en USADA-limbo där han fortfarande försöker rentvå sitt namn och återvända till oktagonen. MMAnytt har dock fått tag i information angående den före detta mästaren. Enligt USADAs egna uppgifter har Jones inte testats på över nio månader.


Ilir Latifi slår ned på Daniel Cormier och tar sikte på Jon “Bones” Jones


Inte testats på 41 veckor

MMAnytt fick tag i en översikt från Twitteranvändaren DimSpace på de fighters i UFC som gått längst tid utan att testas av USADA. Överraskande hittar vi Jones namn lång upp, detta trots att han haft återkommande problem med droger och doping.

“Bones” testade positivt för turinabol i samband med matchen mot Cormier i juli 2017 och inför sin inplanerade UFC 200-match mot Cormier i juli 2016 så testade han också positivt för två otillåtna substanser. I början av 2015 testade Jones också positivt för kokain-metaboliter men blev inte straffad då det inte är otillåtet att ha dessa substanser i systemet enligtWorld Anti-Doping Agency (WADA):

Ta en närmare titt på listan från USADA:

Vår MMAnytt-reporter Jim Edwards listar ett par anledningar som kan ligga bakom till att Jones inte blivit testad:

  1. Jon Jones har helt enkelt inte blivit testad av USADA.
  2. USADA har försökt att testa Jones men inte fått tag i honom. Det skulle betyda att han fått ett par varningar.
  3. Jones är inte längre listad som aktiv UFC-fighter och testas därmed inte längre av USADA

Jones fall håller ständigt på att utvecklas så vi kommer säkerligen inom kort att få reda på varför han inte blivit testad av USADA.

Ta också en närmare titt på några av de UFC-fighters som blivit testade mest av USADA samt under 2018:

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...