Khamzat Chimaev tillbaka i träning – ny UFC-fight bokad!?

✔ "Vi är här för att skapa historia"

Den svensk-tjetjenske supertalangen Khamzat Chimaev, 26, introducerade sig själv till omvärlden när han bokstavligen talat körde över walesaren John Phillips under onsdagsnattens UFC-gala.

Efteråt gick Chimaev fram till UFC-chefen Dana White och bad om en ny fight redan nästa vecka. Och nu verkar det som att stjärnskottets önskan kan gå i uppfyllelse.


LÄS MER: Khamzat Chimaev DOMINERAR i UFC-debuten – vinner i andra ronden!

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev utmanar världseliten – vill “smasha” Donald “Cowboy” Cerrone!


– Jag kan inte kommentera saken i nuläget annat än att vi har stora saker på gång. Vi ska göra något som ingen annan har gjort, säger Majdi Shammas, en av Chimaevs managers, till MMAnytt.

Khamzat Chimaev tränar: “Redan tillbaka – vad händer?”

Chimaev är kvar på så kallade “Fight Island” – i själva verket ön Yas utanför Abu Dhabi – och kommer att stanna där till nästa veckas UFC-gala, då klubbkamraten Alexander “The Mauler” Gustafsson gör sin efterlängtade MMA-comeback i tungvikt den 25 juli.


RELATERAT: The Mauler om Sveriges främsta MMA-talang: “Är en Khabib 2.0”


På Instagram visar managern Shammas nu upp hur Chimaev är tillbaka i träning och verkar göra sig matchredo. Videoinlägget ackompanjeras av texten “Redan tillbaka! Vad händer? Stay tuned”.

– Vi är här för att skapa historia – ingenting annat. Vi är inte här på semester, säger Shammas i videon.

“Har de en match till mig – inga problem”

När Shammas nås av MMAnytt vill han inte avslöja några detaljer om vad som är på gång. Blir det en ny match återstår det att se vem Chimaev bokas mot, och om han stannar kvar i mellanvikt eller går ner till weltervikt.

Men det verkar alltså som att den obesegrade talangen är helt allvarlig med sina ord om att bli den första att gå två matcher på UFC:s “Fight Island” – en bedrift som vore historisk för svensk MMA.

– Ja, självklart. Jag väntar. Har de en match till mig – inga problem. Jag är redo, säger Khamzat Chimaev till TMZ Sports.


SE ÄVEN: “Inget snack om saken – Khamzat går hela vägen till UFC-bältet”


 

Kategorier
ExklusivtKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara