Amanda "Leoa" Nunes. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Matchmäklande för UFC 224 – Blir det “superfight” för Amanda Nunes?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Vem borde svenske Jack Hermansson möta efter storsegern?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Amanda Nunes

Med tre raka titelförsvar är Amanda Nunes (16-4 i MMA, 9-2 & bantamviktsmästarinna i UFC) knappast den mest dominanta mästarinnan i divisionens historia, men hon har definitivt etablerat sig som en fighter som lär hålla i titeln en längre tid framöver.

Utan någon självklar titelutmanare i sikte bör Nunes därför ställas mot landsmannen Cris “Cyborg” Santos (20-1 i MMA, 5-0 i UFC) i en superfight mellan mästare, som hade utgjort ordentligt motstånd för Nunes, och dessutom hade gett UFCs kvinnliga divisioner väl behövd uppmärksamhet sedan Ronda Rousey lämnade UFC.

Raquel Pennington

Raquel Pennington (9-4 i MMA, 6-3 & #2 i BW i UFC) gjorde en tapper insats men hade i slutändan inte mycket att sätta emot Amanda Nunes, som visade varför hon är regerande mästarinna. Det är dock inte slut för Pennington, som hör hemma bland divisionens elit och fortfarande har mycket att bevisa i UFC. Hon hade exempelvis utgjort bra måttstock för den stigande talangen Ketlen Vieira (10-0 i MMA, 4-0 & #4 i UFC) som lyckats hålla sig obesegrad i UFC.

Kelvin Gastelum

Kelvin Gastelum (15-3 i MMA; 10-3 & #5 i UFC) har tydliggjort sin önskan om titelchans, och med tanke på att han precis slog den andrarankade “Jacarre” Souza är det fullständigt rimligt att ställa honom mot vinnaren mellan Robert Whittaker (19-4 i MMA, 9-2 & mellanviktsmästare i UFC) och Yoel Romero (13-2 i MMA, 9-1 & #1 i MW i UFC), om det av någon anledning inte sker inte sker får han gärna ta sig an Chris Weidman (14-3 i MMA, 10-3 & #4 i UFC) i en returmatch.

Ronaldo Souza

Den brasilianske grapplern Ronaldo “Jacare” Souza (25-6 i MMA, 8-3 & #2 i MW i UFC) har haft det tufft på sistone, med förluster i två utav sina tre senaste matcher. Det är svårt att motivera en returmatch mot varken Robert Whittaker eller Yoel Romero, oavsett vem som vinner titelmatchen, men om “Jacare” någonsin ska få sin efterlängtade titelchans bör han ta sig förbi antagligen Chris Weidman (14-3 i MMA, 10-3 & #4 i UFC) eller David Branch (22-4 i MMA, 4-3 & #8 i MW i UFC).

Mackenzie Dern

Det som bör vänta Mackenzie Dern (7-0 i MMA, 2-0 i UFC) är ett viktklassbyte. Hennes seger över Amanda Cooper färgas av viktmissen och de eventuella fördelarna hon åtagit av att knappt a klippt vikt alls. Om hon stannar kvar i stråvikt hade Danielle Taylor (9-3 i MMA, 2-2 i UFC) utgjort bra motstånd, om hon flyttar upp till flugvikt ser jag gärna henne mot Mara Romero Borella (12-5 i MMA, 1-1 & #12 i FW i UFC).

Amanda Cooper

Det blev en tung förlust för Amanda Cooper (3-4 i MMA, 2-3 i UFC) som blev sänkt och utstrypt redan i den första ronden. Spelade Mackenzie Derns vikt en roll i matchen? Troligtvis, men resultatet kommer kvarstå. Cooper har knappast ett särskilt bra matchfacit i UFC, och det finns en risk att UFC klipper hennes kontrakt, men mer troligt är att hon får en sista chans mot någon i stil med Ashley Yoder (5-4 i MMA, 0-3 i UFC).

John Lineker

Nu med två raka segrar mot orankade motståndare är det dags för John Lineker (31-8 i MMA, 12-3 & #6 i BW i UFC) att ta sig an ett större namn. Brian Kelleher är en stigande talang, men en seger där gör inte lika mycket för Lineker som en vinst över Aljamain Sterling (15-3 i MMA, 7-3 & #8 i BW i UFC) som senast slog den tidigare obesegrade walesaren Brett Johns.

Brian Kelleher

Det var en risk för Brian Kelleher (19-9 i MMA, 3-2 i UFC) att a sig ann topprankade John Lineker, och även om han visade mycket hjärta fick han en grov knockoutförlust för sitt besvär. Det är dags för Kelleher att blicka nedåt i rankningen, och ta sig an Brett Johns (15-1 i MMA, 3-1 & #14 i BW i UFC)

Lyoto Machida

Den forne lätt tungviktsmästaren Lyoto Machida (24-8 i MMA, 16-8 & # 12 i MW i UFC) förlängde sin vinstsvit med en av årets bästa knockouter och lär klättra rejält i rankningen efter att ha sänkt nionderankade Vitor Belfort.  Härnäst bör Machida ta sig an David Branch (22-4 i MMA, 4-3 & #8 i MW i UFC) om han inte får den efterfrågande matchen mot britten Michael Bisping (30-9 i MMA, 20-9 & #6 i MW i UFC).

Vitor Belfort

Vi har troligtvis alla vetat om vad som väntar Vitor Belfort (26-14 i MMA, 15-10 & #9 i MW i UFC): Pension. Han har gjort det tydligt både innan och efter matchen, dock bör fansen inte räkna bort återkomsten av TRT-Vitor i Bellator…

Jack Hermansson

Givetvis matchmäklar MMAnytt för svenske Jack Hermansson (17-4 i MMA, 4-2 i UFC) som säkrade karriärens största seger lördag natt med en vinst över den forne titelutmanaren Thales Leites! Han har utan tvekan gjort sig förtjänt av en rankad motståndare, men de flesta rankade är uppbokade i dagsläget och deft är väldigt osannolikt att de matchar Hermansson mot ovannämnda Lyoto Machida då de lär vilja ge brassen ett mer välkänt namn härnäst.

Därför ser jag gärna “The Joker” mot antagligen vinnaren eller förloraren mellan Derek Brunson (18-6 i MMA, 9-4 & #7 i UFC) och Antonio Carlos Junior (10-2 i MMA, 7-2 & #14 i MA i UFC), oavsett får svensken en rankad motståndare, vilket är precis vad han både behöver och förtjänar. Det är dags att klättra i rankningen och oavsett matchutgången eller motståndaren blir en av dessa herrar utmärkt motstånd.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...