Matchmäklande för UFC 227 – Vem blir näst för Dillashaw?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Cejudo vs Johnson III? ✅ Vad händer med Cody Garbrandt?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

TJ Dillashaw

Efter två storslagna knockoutsegrar över en fighter som tidigare satt högt rankad i UFCs pound for pound-lista har nu TJ Dillashaw (16-3 i MMA, 12-3 & bantamviktsmästare i UFC) etablerat sig som den bästa bantamviktaren genom tiderna. Det finns dock de som tvivlar på det, och ser Dominick Cruz (21-2 i MMA, 5-1 & #2 i BW i UFC) som den bästa bantamviktaren någonsin. När de möttes vann Cruz på domslut efter en oerhört jämn match – vi behöver ett mer avgörande möte.

Cody Garbrandt

Det blev ännu ett tungt fall för Cody Garbrandt (11-2 i MMA, 6-2 & #1 i BW i UFC) som nu förlorat två raka matcher på knockout. Visserligen är det mot världens bästa bantamviktare, men det ändrar inte matchstatistiken. På underkortet kunde Pedro Munhoz (16-3 i MMA, 6-3 & #9 i BW i UFC) säkra en seger över topprankade Brett Johns, och även om han kommer från en vinst medan den forne mästaren  förlorat två raka är det en rimlig matchning för Garbrandt som behöver sadla om på nytt innan han kan inta divisionens elit.

Henry Cejudo vs Demetrious Johnson III

Det var väldigt få som trodde att Demetrious Johnson (27-3-1 i MMA, 15-2-1 & #1 i FW i UFC) skulle förlora sin titel mot Henry Cejudo (13-2 i MMA, 7-2 & bantamviktsmästare i UFC). Det var en väldigt jämn match och egentligen fanns det ingen tydlig vinnare, vilket enbart gör det enkelt för oss matchmäklare då Johnson utan tvekan förtjänar en omedelbar titelchans.

Renato Moicano

Brassen Renato Moicano (13-1-1 i MMA, 4-1 & #4 i FW i UFC) briljerade under UFC 227 med en imponerande submissionvinst över veteranen Cub Swanson.  Hittills är hans enda förlust mot Brian Ortega vilket absolut inte är fy skam, och det är upp till bevis mot den tvåfaldige titelutmanaren Chad Mendes (18-4 i MMA, 9-4 & #5 i FW i UFC) som senast återvände till vinstkolumnen mot Myles Jury.

Cub Swanson

Med tre raka förluster måste nu Cub Swanson (25-10 i MMA, 10-6 & #7 i FW i UFC) utvärdera sin karriär. Han har sjunkit i rankingen och måste själv blicka nedåt för att finna Darren Elkins (24-6 i MMA, 14-5 & #13 i FW i UFC), som också förlorade sin senaste. En seger för Swanson är väsentlig om han ska behålla en topplacering.

JJ Aldrich

Nu med tre raka segrar i divisionen är det dags för JJ Aldrich (7-2 i MMA, 3-1 i UFC)  att ta sig an en rankad motståndare. Visserligen kommer Alexa Grasso (10-2 i MMA, 2-2 & #12 i SW i UFC) från en förlust, men det är en rimlig matchning och ett bra test för Aldrich.

Polyana Vieria

Det blev ingen lyckat huvudkortsdebut för Polyana Viera (10-2 i MMA, 1-1 i UFC) som fick se sig besegrad via domslut. Japanskan Syuri Kondo (6-1 i MMA, 1-1 i UFC) kommer också från en förlust och har samma matchfacit i UFC – en match mellan dem är logisk.

Thiago Santos

Den enorma mellanviktaren Thiago Santos (18-6 i MMA, 10-5 & #12 i MW i UFC) gjorde ungefär vad som förväntades och besegrade en väldigt tuff och tålig Kevin Holland. Han har uttryckt intresse för att byta viktklass i vilket fall jag gärna ser honom mot Dominick Reyes (9-0 i MMA, 3-0 & #12 i LHW i UFC), om han hänger kvar i mellanvikt ett tag till så kan han möta Tom Breese (11-1 i MMA, 4-1 i UFC), som behöver en rankad motståndare härnäst.

Kevin Holland

Trots förlust så var Kevin Holland (12-4 i MMA, 0-1 i UFC) en av de fighters som imponerade mest. Han tog en match på kort varsel mot en topprankad knockoutartist, och klarade sig betydligt bättre än många andra toppfighters i UFC. Holland lär flytta ner till weltervikt igen härnäst där jag föreställer mig betydligt mer framgång. Habn bör möta en rutinerad fighter som också kommer från en förlust, vad sägs om Emil Weber Meek (9-4 i MMA, 1-2  UFC)?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara