Matchmäklande för UFC Fight Night 127 – Borde Volkov få titelchans?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Blachowicz vs Latifi II?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Alexander Volkov

Den långa ryssen Alexander Volkov (30-6, 5-0 & #7 i HW i UFC) trotsade oddsen och knockade den forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum i den fjärde ronden. Han lär ta blats blad UFCs topp 5 och frågan är vem han kommer ställas mot härnäst. Det är få i toppen som inte redan är uppbokade för match, det verkar som att Francis Ngannou kommer att ställas mot Derrick Lewis, och även om det inte finns många andra titelutmanare lär han inte få en titelchans mot Stipe Miocic direkt – även om Volkov förtjänar det. Det öppnar för ett möte mellan Volkov och nyzeeländaren Mark Hunt (13-12-1 i MMA, 8–6–1 & #5 i HW i UFC).

Fabricio Werdum

Det blev ett tungt fall för Fabricio Werdum som fick sin vinstsvit bruten och den efterlängtade titelchansen han sökt är nu mer avlägsnad. Det är svårt att se Werdum vinna titeln i UFC igen, om han ens lyckas få till en ny titelchans, men nästkommande match bör ske mot vinnaren mellan  Andrei Arlovski (27-15 i MMA, 16-9 & #12 HW i UFC) och Tai Tuivasa (7-0 i MMA; 2-0 & #13 i HW i UFC).

Jan Blachowicz

Polacken Jan Blachowicz (22-7 i MMA,5-4 & #11 i LHW i UFC) lyckades vinna returmatchen mot Jimi Manuwa och har nu radat upp tre raka segrar vilket utan tvekan imponerar, och han lär klättra otroligt i rankningen nu. Det är dock svårt at hitta en motståndare som antagligen inte utgör ytterligare en returmatch. Förvisso skulle svenske Ilir Latifi (14-5 i MMA, 7-3 & #5 i UFC) mycket möjligt vilja hämnas sin knockoutförlust i Stockholm, om Blachowicz inte vill blicka neråt i rankningen en aning och ta en match mot australiensaren Tyson Pedro (7-1 i MMA, 3-1 & #12 i LHW i UFC).

Jimi Manuwa

Det blev ett tufft resultat för Jimi Manuwa (17-4 i MMA, 6-4 & #4 i LHW i UFC) som befann sig bland divisionens elit och som nu förlorat två raka matcher, han lär dessutom rasa i rankningen. En annan fighter som förlorat två raka är Misha Cirkunov (13-4 i MMA, 4-2 & #8 i UFC), en match mellan dem är logisk.

Tom Duquesnoy

Den unge fransmannen Tom Duquesnoy (16-2 i MMA, 2-1 i UFC) återvände till vinstkolumnen med en svårvunnen poängseger över amerikanen Terrion Ware. Nu åter i segerkolumnen skulle det vara intressant att se hur han klarar sig mot en mer erfaren fight som exempelvis Douglas Andrade de Silva (25-2 i MMA, 3-2 i UFC) som också återvände till vinstkolumnen i sitt senaste framträdande.

Terrion Ware

Amerikanen Terrion Ware har i  stort sett använts som en måttstock för stigande talanger i UFC som ovannämnda Duquesnoy och Sean O’Malley. Segerlös med tre raka förluster i UFC finns det inte mycket som talar för att han får en fjärde chans.

Leon Edwards

Leon Edwards (15-3 i MMA, 6-2 & #15 i WW i UFC) må ha begärt ett möte med Darren Till, men jag har svårt att föreställa mig att att UFC bokar den matchen. Sydkoreanen Dong Hyun Kim (22-4-1 i MMA, 13-4 & #14 i WW i UFC) kommer förvisso från en förlust men är högre rankad och hade blivit Edwards med erfarna motståndare hittills.

Peter Sobotta

Den ojämna tysken Peter Sobotta (17-6-1 i MMA, 4-4 i UFC) fick sin vinstsvit bruten och har ett matchfacit på 2-2 i sina fyra senaste. Svenske Nico Musoke (13-5 i MMA 3-3 i UFC) kommer också från förlust och skulle kunna göra upp med tysken på en framtida gala i Europa.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtMatchmäklarnaSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]