Foto: BRAVE Combat Federation

Monstertalangen ryktas gå titelfight – i Sverige

✅ Avslöjandet ✅ Stormatchen ✅ Samarbetet

En stor internationell MMA-organisation med sätet i mellanöstern ryktas komma till Sverige under våren. Nu kan MMAnytt förtälja ett antal detaljer om toppgalan – och hur den obesegrade monstertalangen Khamzat Chimaev samt flera andra framstående svenskar är involverade i planerna.

Det rör sig om Bahrainbaserade BRAVE Combat Federation, som genom ett samarbete med den svenska uppstickaren AK Fighting Championship väntas arrangera ett event i Stockholm under våren. Galan uppges bli en samproduktion mellan organisationerna.

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Insatta källor meddelar att man just nu tittar på två potentiella datum och arenor – den fjärde april på Annexet alternativt den 18 april i Solnahallen – även om inget är hugget i sten ännu.

Titelfight för ett av MMA-Sveriges hetaste framtidsnamn

Enligt uppgifter till MMAnytt jobbar man på att boka in minst en titelfight om det prestigefulla BRAVE-bältet på den samproducerade MMA-galan i Stockholm. Khamzat Chimaev, som hittills har vunnit alla sina proffsmatcher överlägset via olika slags avslut, ser ut att göra upp mot den jordanske welterviktsmästaren Jarrah Hussein Al-Silawi i huvudmatchen.

Chimaev hyllas som en framtida superstjärna av klubbkamraterna tillika UFC-stjärnorna Alexander “The Mauler” Gustafsson och Reza “Mad Dog” Madadi.


RELATERAT: 6-0! Monstertalangen gör det igen – här stryper han motståndaren medvetslös


Flera svenska toppfighters kan få match

Vidare tittar man även på en titelmatch om BRAVE:s lättviktsbälte mellan det svenske stjärnskottet Guram Kutateladze och mästaren Cleiton Pereira. Men ett annat alternativ som också diskuterats har varit att låta den fighten äga rum i Brasilien – Pereiras hemland – i mars istället.

Kutateladze har som känt vunnit hela åtta matcher i rad och kommer senast från en spektakulär knockoutvinst mot UFC-veteranen Felipe Silva – efter bara 44 sekunder.

Foto: BRAVE Combat Federation

En annan svensk fighter som kan komma att fightas på Stockholmsgalan är UFC-veteranen Andreas Ståhl. Dessutom ryktas vi även få se lovande talangen som Amir Albazi och Dmitrijs “Dima” Homjakovs, enligt källor med insyn i planeringen.

“Något alldeles extra för den svenska MMA-scenen”

MMAnytt får tag på Majdi Shammas, matchmaker inom AK Fighting Championship, för att bekräfta uppgifterna och ta reda på mer om planerna.

– Det stämmer att vi jobbar på ett samarbete mellan BRAVE och AK. Vi har stora planer som innebär något alldeles extra för den svenska MMA-scenen, men jag kan varken bekräfta eller dementera mer än så i nuläget, säger Shammas.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...