MMA-veteranen Fernando Flores: Så förändrade kampsporten mitt liv!

✔ Fernando Flores använder kampsporten för att stärka banden till sin familj! ✔ Svensk-chilenska veteranen vill skilja på våld och våld: "Vi är professionella atleter!"

Den svensk-chilenska MMA-veteranen Fernando Flores (10-9 MMA) vet mycket väl hur det är att utdela eller ta emot våld, och hans många erfarenheter har givit honom insikter han inte skulle vilja vara utan!

“El Toro” har tävlat inom MMA sedan 2011 men har alltid varit en fighter, både när han stått öga mot öga med en motståndare eller inför livets svåra utmaningar. I ett öppenhjärtigt samtal ser den 38-åriga MMA-veteranen tillbaka på sitt liv och sin karriär som fighter. Inte bara på den positiva inverkan som sporten har haft på honom, men också de livsläxor som han bär med sig och delar med sin familj och den nya generationen.

Flores har bland annat medverkat i kampanjen Vi Måste Prata Om Våldet där han delar med sig av sina tankar och erfarenheter som professionell fighter. Kampanjen är ett samarbete mellan polisen och Umebrå (Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd) och riktar sig till bland annat ungdomar i Umeå.

– När jag fick frågan så tackade jag ja direkt och tackade dem eftersom jag själv har varit med om många våldsamma situationer i livet, berättar Fernando Flores till MMAnytt. Som utövare vet jag att det är en våldsam sport, men jag vet också att vi är professionella atleter och att vi lägger mycket tid på vår träning.

Flores kommer från en vinst i april där han tog hem ett domslut mot Sten Saaremae i Finland. Det var Flores nittonde proffsmatch och han tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnaden mellan våldet i buren och våldet som försiggår utanför galor och gym.

– Bara för att folk ser två människor som gör upp i en bur så behöver det inte betyda att vi har dåliga värderingar. Jag väljer aktivt att tävla och utsätta mig för fysisk våld, både mot mig själv och mot den motståndare som jag möter. Men människor som inte väljer det behöver också höras, därför väljer jag att lyfta fram deras historier.

– Jag har mött människor som säger att det vi håller på med inte är någon sport. Men ju mer vi pratar och diskuterar saker så börjar även de att se det från vår synvinkel.

Att kampsport kan ha en positiv effekt på ens liv är något som mängder av utövare kan hålla med om. Även folk som inte tävlar professionellt kan berätta om sportens inverkan, och det är något som Flores själv upplevt. Enligt honom så har sporten givit resultat som sträcker sig långt bortom sparkar och slag.

– Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle studera, fortsätter Fernando Flores. Nu har jag läst en hel del! Detta vet jag att jag har fått från kampsporten då nyfikenheten och viljan att lära mig mer har blomstrat inom mig. Jag har alltid varit respektfull mot människor som jag har träffat, ända sedan jag var liten, och det har jag fått via min familj. Men detta har kommit att växa ännu mer tack vare kampsporten. Jag har utsatt mig själv för situationer som jag inte hade vågat om det inte vore för kampsporten!

– När det är matchdags så går jag igenom många processer… Det kan vara allt från minnen som ung som kommer fram och även tankar som till exempel, tänk om jag inte hade valt kampsportens väg. Vart hade jag varit idag?


HETAST JUST NU


Fernando Flores: “Våld löser inte alltid våld”

Fernando Flores vardagar är fyllda med träning, studier och familjeliv. Han erkänner att han inte träffat mycket folk den senaste tiden då han bland annat flyttat till ett större hus och varit involverad i barnens liv. “El Toro” Flores har fem barn och de äldre har redan erfarenhet från kampsport. Flores tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnaden mellan våld och våld, där medgivande gör all skillnad.

– Jag och mina barn har pratat mycket om kampsport, sade Fernando Flores. För några veckor sedan gick min äldsta son en diplom-Muay Thai-match. Han brukar även grapplas med sin lillebror och då instruerar jag vad de ska göra. Den äldsta brukar även följa med till vår klubb och grapplas. Jag säger ofta till barnen att i kampsport så väljer utövarna att träna mot varandra och utsätta varandra för fysiska påfrestningar. Men att hoppa på någon och utsätta den människan för våld är inte okej!

För Fernando Flores så handlar mycket om kommunikation, och han tror att ord kan ha en lika stor påverkan som sparkar och slag. Han tar upp ett exempel om den musik han gick ut inför sin match i Finland. Hans son valde låten Hörnet med artisten Jacco och Flores bad honom reflektera över texten.

– Hans svar blev att det handlar om gäng och att folk skadas av det. Med detta vill jag att han börjar förstå att våld inte alltid löser våld, och att våld ibland föder våld. Dessa samtal gör att vi som familj stärker våra band och att jag får vara med och är inkluderad i deras liv.

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtFernando FloresSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...