Foto: Stefan Romare-MMAnytt / [email protected]

Nabbe Malki hoppar av storgalan – har ett starkt meddelande till fansen

✅ Skulle göra proffsdebut - ställer in ✅ Förklarar: "Måste finnas där ..."

Han skulle äntligen äntra proffsscenen på en stor gala i Stockholm, och bli Sveriges “bäst betalda MMA-debutant någonsin” i farten. Men nu kan MMAnytt avslöja att stjärnskottet Nabbe Malki – som nyligen listades som ett av landets sju hetaste framtidsnamn just nu – tvingas dra sig ur debutfighten mot Jeanpier Basauri.

I en exklusiv intervju förklarar Malki att det är familjeskäl som ligger bakom det tunga beslutet att ställa in sitt deltagande.

– Jag och min fru väntar vårt förstfödda barn. Vi gjorde ett ultraljud för typ två veckor sedan, och behövde sedan göra en efterkontroll. Så som vi räknat på det har vi trott att vi varit i vecka 20, men det har visat sig att vi är i vecka 24 – vilket gör att det helt enkelt krockar med matchdatumet. Det blir betydligt tätare inpå än vad vi först trodde. Jag menar, vad händer ifall min fru föder för tidigt? Det finns inga garantier och jag kan inte riskera att missa mitt första barns födsel. Så det här har gjort att jag tyvärr behövt lämna återbud, säger Nabbe Malki till MMAnytt.


LÄS MER: Nabbe Malki gör proffsdebut i Stockholm – fightas på storgalan


Malki och Basauri var bokade att göra upp på AKFC 5/BRAVE 36 – en samproducerad MMA-gala i Stockholm som arrangeras av den svenska uppstickaren AK Fighting Championship i samarbete med den internationella organisationen BRAVE Combat Federation, som går av stapeln den 18 april.

– Mitt fulla fokus ligger nu på min familj. Det är vårt första barn, det är mycket som händer runtomkring och jag kan inte fokusera på den här matchen just nu. Jag skulle säkerligen klara av att hantera pressen och kliva in i buren, men jag känner verkligen att jag måste finnas där för min fru, ge henne mitt fokus och vara vid hennes sida. Det förtjänar hon, förklarar Malki.

Nabbe Malki drar sig ur den inbokade proffsdebuten av familjeskäl. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Nabbe Malki till fansen: “Förtjänar att få veta sanningen”

Jag tror många som läser det här förstår hur du resonerar, det är ju väldigt rimligt. Men trots det, var det ändå ett svårt beslut att ta? Hur gick den processen till?

– Det är klart att det är ett väldigt tufft beslut för mig att ta. Det här hade blivit en väldigt stor och hypad match, intresset för min proffsdebut är superstort och det hade inneburit en stor ekonomisk fördel för mig att fightas. Jag hade ju behövt pengarna, att få barn och hålla en familj på fötter kräver en hel del i form av ekonomi. Men jag har pratat ihop mig med min fru, tänkt en hel del själv och kommit fram till att jag helt enkelt inte kan ta den här matchen nu på grund av hur situationen ser ut.

Du har ju en stor skara fans och supporters som såg fram emot att få se din proffsdebut den 18 april. Vad vill du säga till dem nu?

– Jag tror mina fans kommer förstå hur det ligger till och hur mycket det här betyder för mig. De förtjänar att få veta sanningen och varför situationen har blivit så här. Jag kommer att göra min proffsdebut när det passar bättre och situationen tillåter det. När vårt första barn har kommit, när jag har kommit in mer i papparollen och när min fru klarar sig på alla sätt och vis – då kommer jag genomföra den här proffsdebuten, säger Malki, som även har en direkt hälsning till sin tilltänkta motståndare:

– Jag vill också be om ursäkt till min motståndare, Jeanpier Basauri, för att det här blivit så här. Matchningen mellan mig och honom är fortfarande öppen – jag vill möta honom och han vill möta mig. Det är en match som jag själv och många med mig ser fram emot. Jag hoppas verkligen att han förstår varför situationen ser ut som den gör just nu. Det är tur att vi fick reda på det här i ett tidigt skede, men det är aldrig kul när man har ställt in sig på en fight och saker och ting inte blir som man tänkt sig. I det här fallet så handlar det om familj och mitt första barn, så jag är övertygad om att Jeanpier och mina fans kommer förstå och stötta mig i beslutet jag tagit.

Fans kan få pengarna tillbaka: “Gör mig så otroligt glad”

När Nabbe Malki i höstas blev den första att vinna AK Fighting Championships mästarbälte som A-klassfighter, så uppskattade han en egen fanskara på mellan 500 och 600 supporters i arenan.

Och det kraftiga hemmastödet gjorde sig minst sagt märkbart när han äntrade buren på AKFC 2.

Inför proffsdebuten siktade du ju på att öka siffran till omkring 1000 supporters på plats, vilket skulle dokumenteras via din personliga biljettlänk. Vad händer nu för alla Nabbe-fans som redan hunnit köpa sina biljetter till galan?

– Jag har varit i kontakt med Tailorsport, företaget som har hand om biljettförsäljningen för evenemanget den 18 april. Jag har förklarat situationen för dem och de har egentligen ingen skyldighet att göra det, men de har varit väldigt förstående och generösa och gått med på att lämna tillbaka varenda biljett som sålts via min personliga länk. Så jag skulle vilja hänvisa alla mina fans och vänner som redan har köpt biljetter i hopp om att få se mig den 18 april, att lämna tillbaka sina biljetter om de inte längre vill gå på galan efter detta. Det kommer att beviljas, de kommer att få tillbaka sina pengar och det gör mig så otroligt glad. Mina fans förtjänar det. Jag vet att de köper biljetter för att komma och titta på just mig och vissa kanske fortfarande kommer vilja gå på galan – men en stor del kommer inte vilja det och de förtjänar verkligen möjligheten att få pengarna tillbaka. Hade det behövts så hade jag personligen betalat tillbaka var och en från egen ficka, eller gottgjort dem på annat sätt inför nästa match. Men nu har det löst sig på ett väldigt smidigt sätt vilket jag är väldigt tacksam för.

Malki hoppas ändå att många väljer att ge galan en chans, trots hans avhopp.

– När mina vänner och fans köper biljetter är det mig de vill titta på, men det här är ju en stor gala och det kommer vara andra bra matcher. Har man inte upplevt MMA på hög nivå tidigare så tycker jag absolut att man ska gå. Men det är upp till dem, tillägger han.

“Att få barn tror jag kommer ta mig till nya höjder”

Innan vi rundar av så undrar jag lite… Som fighter vill man ju kunna satsa på sig själv utan distraktioner, men jag tycker ofta man ser vissa fighters som kommer tillbaka märkbart starkare med en helt ny motivation, efter att man blivit förälder för första gången. Jag tänker till exempel på Alexander Gustafsson, när han bjöd på en av sina bästa prestationer någonsin mot Glover Teixeira i Globen efter att precis ha blivit farsa. Hur tror du att du kommer påverkas av att bli pappa? Kan det här göra att du kommer tillbaka med ny kraft när det väl är dags för proffsdebuten?

– Att jag blir farsa tror jag inte ändrar någonting faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Det blir lite förändringar i mitt liv och ett ansvar som man självklart måste ta när man har barn, men jag kommer fortsätta träna minst lika hårt som jag alltid har gjort och att få mitt första barn tror jag kommer ge mig ny motivation att klättra upp för ännu högre berg. Tidigare har det bara varit jag och min fru i fokus – nu är vi inte ensamma längre. Först måste jag självklart komma in i papparollen och få lite kött på benen, samt avlasta min fru och lära känna mitt barn i början. Det är superviktigt för mig att ha det fokuset på min familj och lägga fightingen lite åt sidan just nu. Jag är inte den som hoppar av, men det är “family first”. Men som sagt, proffsdebuten kommer bli när tiden är inne och att få barn tror jag kommer ta mig till nya höjder, när jag kan fokusera lite mer på sporten igen.

Tack för tiden och lycka till med familjelivet, Nabbe. Vi ser fram emot att se dig tillbaka i buren när det är dags!

AKFC 5/BRAVE 36 toppas av en titelfight där den svenske monstertalangen Khamzat Chimaev utmanar Jordaniens Jarrah Hussein Al-Silawi om BRAVE-bältet. Storgalan väntas även bjuda på en ännu okänd match om AK-titeln, samt ett flertal andra spännande uppgörelser mellan såväl etablerade MMA-proffs som lovande stjärnskott.

Håll utkik här på MMAnytt.se för senaste nytt om eventet, som äger rum i Solnahallen den 18 april. Håll även ögonen öppna för fler uppdateringar från Nabbe Malki rörande proffsdebuten längre fram!


RELATERAT: Monstertalangen går titelfight på hemmaplan!


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...