Nabbe Malki. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

KLART: Nabbe Malki gör proffsdebut i Stockholm – fightas på storgalan

✅ "Bäst betalda MMA-debutanten någonsin"

Tre uppmärksammade vinster i rad på A-klassscenen har gjort Nabbe Malki till den allra första fightern att bära AK Fighting Championship-bältet runt midjan, och nyligen omnämndes han av MMAnytt som ett av MMA-Sveriges sju hetaste framtidsnamn just nu.

Nu kan vi exklusivt avslöja att 28-åringen från Stockholm Kampsport är bokad och klar för sin proffsdebut.

Den 18 april ställs Malki mot Nacka Dojos Jeanpier Basauri i ett welterviktsmöte i Solnahallen. Detta på den stora MMA-galan som samproduceras av den svenska uppstickaren AK Fighting Championship och den internationella, Bahrainbaserade topporganisationen BRAVE Combat Federation.

View this post on Instagram

You wanted it. You got it. BRAVE CF is coming to Sweden ?? in association with @akfightingchampionship #sweden #europe #mma #akfc #bravecf #BRAVECF #AKFC #sports #entertainment #fitness #fighting #combat #eu #stockholm #event #championship #flag #global #travel #international

A post shared by BRAVE Combat Federation (@bravemmaf) on

– Det blir en tuff match, han är en duktig kille som gått två proffsmatcher och mött två av de mest tongivande i landet – Adam Westlund och Robin Roos. Så det är ett bra motstånd och det blir en rolig fight, säger Nabbe Malki när han blir uppringd av MMAnytt.

Nabbe Malki: “Förstår att det sticker folk i ögonen”

Du har ju tävlat i mellanvikt tidigare, men går ner till weltervikt nu när du inleder proffslivet. Hur kommer det sig?

– Jag tror att det bara kommer vara positivt för mig. Jag är ju ganska liten för mellanviktsklassen och det är väl i weltervikten jag ska ligga egentligen. Så vi har alltid sagt att när jag blir proffs är det weltervikt som gäller, i alla fall första matchen – sedan får man se om man kanske går ner ännu mer, till lättvikt. Men det är någonting vi får prata om i teamet efter den här matchen.

Du gör ju entré på proffsscenen under ett stort event, AK i samarbete med BRAVE, så du får redan internationella ögon på dig från start, Bahrains prins väntas ju vara på plats och allt möjligt. Hur känns hela den biten för dig?

– Det känns jättebra måste jag säga och jag tycker att jag förtjänar det, minst sagt. Jag har jobbat stenhårt och jag har gjort någonting som många andra inte gör. Jag har alltid byggt upp mina matcher och skapat ett väldigt stort intresse runt mig som fighter. Det är inte alla som klarar av det, med den pressen som man sätter på sig själv. Men jag har gjort det och jag har alltid stått där i buren och backat upp mina ord. Här har vi resultatet – nu vill väldigt många komma och titta på mina matcher och det är det jag har velat uppnå.

Nabbe Malki (mitten) med coacherna Babel Cacan (vänster) och Majid Ahadpour (höger). Foto Stefan Romare-MMAnytt

Det kan ju sticka folk i ögonen, men samtidigt känns inte du som den som ägnar dig åt allt för mycket “trash talk” som någon som Colby Covington, utan att du mest står ut genom att visa upp en självsäkerhet och gå in lite som en alfa i dina matcher – vilket förstås drar till sig ögon. Hur tänker du kring ditt sätt att “bygga upp” dina matcher, som du själv uttrycker det?

– Lite så är det faktiskt, och jag förstår att det sticker folk i ögonen att det har gått så fort för mig. Att det har blivit det här stora intresset runt mig på så kort tid. Men de människorna har jag mycket att tacka för, de som jag har stuckit i ögonen. För det har blivit som en slags spiral, folk har hatat mycket och det har blivit en snackis. Allt det har bara gjort att intresset blivit större och större, vilket jag förstås är väldigt glad för. Att folk väljer att prata illa om mig är inget som drar ner mig, utan det ger mig tvärtom en otrolig motivation till att jobba ännu hårdare och fortsätta ta mitt game till nästa nivå. Gång på gång har jag stått där i buren, tagit mig an tuffa motståndare och bevisat att det inte bara är snack från min sida. Jag håller mina ord, jag gör mitt och jag jobbar hårt.

“Satsar på att sälja uppemot 1000 biljetter nu”

Du förlorade ju mot Robin Roos i din allra första A-klassfight. Nu möter du Jeanpier Basauri som mötte just Roos i sin senaste match. Känner du att det här blir en möjlighet att visa upp utvecklingen du gjort, och kanske få till en mer imponerande prestation än Roos?

– JP har ju bara förlorat mot bra killar, så man ska inte ta sig vatten över huvudet och tro att han är någon duvunge – för det är han absolut inte. Nu vill jag verkligen bara gå in och ha kul, jag vill inte ha några lätta matcher. Jag satsar på den här sporten för att bli bäst och då måste man möta de bästa, helt enkelt.

Jeanpier Basauri är hittills 0-2 som proffsfighter och kommer senaste från en TKO-förlust mot Robin Roos. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Du hade ju med dig en hel del folk sist, det blev en galen stämning när du gick in där i Solnahallen och vann AK-bältet. Då sa du till mig innan matchen att du förväntade dig 500-600 supporters på plats, vad tror vi siffran kommer ligga på den här gången?

– För varje match har man ju sett en drastisk ökning, ett allt större intresse. Till en början sålde jag kanske 200-300 biljetter. Så det är klart att jag satsar på att sälja uppemot 1000 biljetter nu till proffsdebuten. Nu är det ju på riktigt, nu är det inte amatör längre utan dagen är kommen. Det är nu allting verkligen börjar räknas och jag tror intresset kommer vara otroligt stort hos mina fans, mina vänner och alla som följer min resa. När biljetterna släpps kommer jag ha en egen unik länk för alla mina supporters, som kommer att gå att hitta via mina sociala medier. Därigenom kommer jag se svart på vitt hur många som kommer till galan för att se just min fight.

“Bäst betalda debutanten genom alla tider i det här landet”

Pengamässigt var det ju en stor grej för dig att du skulle få rätt deal, i och med att Nabbe Malki redan är ett stort namn som byggt upp ett starkt varumärke runt sig. Vad kan du säga om den biten nu, är du nöjd?

– Jag är väldigt nöjd. Allt hårt arbete som jag har lagt ner under mina tio A-klassmatcher kommer betala sig. Jag kan äntligen luta mig tillbaka lite och få betalt för den showen jag bjuder på. Så jag är väldigt nöjd med betalningen och dealen.

Kan du säga något om lönenivån?

– Jag kan säga så här, jag kommer bli den bäst betalda debutanten genom alla tider i det här landet. Jag vill inte gå in på summor och så, men för mig räcker just det – att jag är den bäst betalda MMA-debutanten någonsin här i Sverige. För mig är det ett kvitto på att jag har gjort någonting rätt, och förhoppningsvis så sticker det här ännu fler människor i ögonen. Till nästa fight satsar jag på att dubbla lönen.

Den samproducerade BRAVE- och AK-galan äger som nämnt rum i Solnahallen i Stockholm den 18 april. Huvudfighten är en titelmatch om BRAVE-bältet där welterviktsmästaren Jarrah Hussein Al-Silawi utmanas av en av MMA-Sveriges mest lovande framtidsnamn: den obesegrade monstertalangen Khamzat Chimaev.

Håll utkik på MMAnytt.se för fler nyheter om galan och dess matchkort!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...