Personerna på bilden, från vänster: Fredrik Stoltz, Malin Hermansson och Patrik Hjulström. Foto via Bellator MMA / Conventum

Nya galan ska sätta Örebro på MMA-kartan

✅ Arrangören om nysatsningen: "Kommer bli en riktigt bra tillställning"

Nerike MMA Series 1 – det är ett namn att lägga på minnet.

Svensk MMA växer nästan explosionsartat just nu. Nya talanger börjar komma till ytan och MMA-scenen blomstrar verkligen med ett flertal nya organisationer, som erbjuder stora möjligheter till framtidens stjärnor.

Nu står det klart att en ny gala kommer att arrangeras i Örebro under hösten. Närmare bestämt den 28 september smäller det på Conventum, vilket alldeles nyss blev officiellt. Arrangörerna bakom eventet är Patrik HjulströmFredrik StoltzMats Jonsson och Johan Varnander från Akademi Nord, Örebroklubben som bland annat representeras av Malin Hermansson – Sveriges första kvinnliga Bellator-fighter.

– Vi vill sätta Örebro på kartan, både som arrangörer och framförallt med de fighters som finns här i närområdet. Inte alla, men många matcher kommer att ha en koppling till Örebro kan man säga. Målet är att sätta Örebro på kartan och självklart erbjuda en exklusiv och proffsig inramning för alla som går match eller kommer för att kolla på den här galan, säger Patrik Hjulström till MMAnytt.

View this post on Instagram

Det är dags för den första upplagan av Nerike MMA Series! Kom och se framtidens MMA-stjärnor fightas på exklusiva Conventum i Örebro den 28e september. A-klass och professionell MMA när den är som bäst! It´s time for the first edition of Nerike MMA Series! Come and watch future MMA-stars fight at the exclusive Conventum in Orebro, Sweden september 28th. A-class and professional MMA when its best! #mma #akademinord #mmaörebro #Örebromma #örebro #sweden #fight #fighting #martialarts #boxing #grappling #muaythai #wrestling #team #fightteam #fightlife #bellator #ufc #ufceurope #bellatormma #mmatraining #ko #tko #meanmachines #nerikemma #nerikemmaseries

A post shared by Nerike MMA Series (@nerikemmaseries) on

Ser ingen konkurrens: “Vi är en enda stor familj”

Förra hösten var Akademi Nord med och arrangerade AK Fighting Championship 1 på Conventum. Men nu startar de alltså en helt egen organisation, medan AK istället planerar sin nästa gala i Stockholm.

Vad tar du med dig för erfarenheter?

– Det finns jättemycket erfarenhet att ta med sig. Slutresultatet blev en riktigt grym gala, det finns lite förbättringspotential och det är sådant som vi kommer ta med oss inför Nerike MMA Series 1. Vi har ju också varit med och arrangerat mixade galor med både boxning och MMA, så vi har lite rutin på det här sedan tidigare. Så jag tror att det här kommer att bli en riktigt bra tillställning. Vi har redan fått ihop ett gäng med sponsorer och då har vi inte ens släppt något ännu.

Hur ser du på att den svenska MMA-scenen blomstrar så pass just nu?

– Det är ju positivt med flera galor och organisationer, tycker jag. Det öppnar upp det för fighters, att kunna tävla på flera olika event. Jag ser det som att vi är en enda stor familj. Vi har ju bra kontakt med Fight Club Rush, till exempel. Vi hjälps ju åt. Jag tycker inte vi har råd att göra så mycket annat i Sverige. Det handlar inte om någon konkurrens, vi vill bara ge ytterligare möjligheter till framtidens fighters.

Stor huvudmatch på gång: “Ser ljust ut”

Matchkortet på Nerike MMA Series 1 kommer att bestå av allt från MMA-debutanter till proffsfighters, förklarar Hjulström.

– Majoriteten av matcherna kommer att gå i A-klass. Sedan kommer vi ha några proffsmatcher som toppar kortet, så att säga. Vi har också en riktig talang som precis fyllt 18 år, som nu ska göra sin MMA-debut. Där blir det en match i B-klass som öppnar hela galan, säger han och hintar även om en stor huvudfight:

– Jag ska inte säga för mycket, men det ser ljust ut.

För mer information om Nerike MMA Series, följ organisationen på Facebook och Instagram samt håll koll här på MMAnytt.se – ditt hem för alla de senaste MMA-nyheterna i Sverige och världen!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...