På gång: Virala självförsvarsexperten möter svensken i boxningsmatch!

✔ "Han förstör så mycket för kampsport - Jag är förbannad på riktigt!" ✔ Flera stora aktörer inblandade i förhandlingarna: "KSI:s manager kontaktade mig" ✔ Viktskillnaden är enorm!

Den självutnämnda självförsvarsexperten Dale Brown, mest känd som grundaren av Detroit Urban Survival Training (D.U.S.T), kan komma att göra upp med svensken Marcus Kowal i en match på Jake Paul vs Anderson Silva-galan!

Champions League

Inter vs Barcelona
Odds 4.15 - 1.80
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Brown har kommit att bli en viral karaktär på sociala medier på grund av sina okonventionella metoder. Han har kommit att både hyllas och hånas av fighters från världens alla hörn, och har även tagit sig hela vägen till oktagonen! När Joaquin Buckley tog sig an Abdul Razak Alhassan på UFC Vegas 48 så stod nämligen Brown i hans hörna och firade ikapp med Buckley efter vinsten.

En som varit mycket kritisk till Browns metoder är den svenske ex-fightern Kowal som driver gymmet Systems Training Center i Kalifornien. I en rad av videor har Kowal kommit med skarp kritik mot de metoder som Brown uppvisat för miljoner av tittare i sina virala videor.

– Det finns en anledning till att du aldrig ser Dales en-mot-en-tekniker i en UFC-match, sade Marcus Kowal. Det är för att de inte fungerar!

Kowal upprepade och tuffa kritik av Brown kom att resultera i ett möte mellan dem för ett par månader sedan. Men trots att Brown och Kowals träff var relativt hjärtlig och utan några större konfrontationer så har läget kommit att förändras sedan dess. Kowal har fortsatt kritisera Brown på nätet och en intervju med ESPN så återgäldade Brown genom att håna svensken och kalla honom för “en snorvalp”.

Ordväxlingarna kan nu komma att resultera i att Kowal och Brown gör upp – en gång för alla! Till MMAnytt kan Kowal avslöja att det är långt ifrån tomma ord eller ett PR-jippo som står bakom uppgifterna. Efter att han postade en video om Brown och utmanade honom till en match på Paul vs Silva-galan i oktober så har saker börjat materialisera sig. För Kowal är det en mycket personlig match och han är beredd att ge upp en hisnande viktskillnad på 50 kg för chansen att dela ring med Brown.

– Han förstör så mycket för kampsport, säger Marcus Kowal. Gör man det som han säger så kommer det att gå riktigt illa, folk kan dö. Jag är förbannad på riktigt! Han har förolämpat hela kampsportsvärlden, allt ifrån BJJ till boxning men även polis och militär.

Flera stora namn är numera inblandade i förhandlingarna och Kowal ser positivt på utvecklingen och att matchen kommer att hända. Just nu tittar de på möjligheten att få till mötet på Paul vs Silva-galan den 29 oktober, men Kowal har även blivit kontaktad av andra stora aktörer och har flera alternativ.

– KSI:s manager har kontaktat mig och han är redo att signa oss för en DAZN-gala den 29 november i Houston, Texas, berättar Kowal till MMAnytt. Det finns ett intresse och kontrakt kommer att skickas ut!

Trots att Kowal pensionerade sig från kampsport för tre år sedan så är han mer än villig att göra en comeback för denna match. Kowal säger dessutom att han kommer donera hela sin lön till stiftelsen Liam’s Life. Brown har blivit kontaktad och det finns intresse från alla parter, nu gäller det bara att bena ut detaljer.

– Jag kommer att träffa Anderson (Silva) i helgen och inledande samtal har påbörjats. Nu är det upp till bevis för Brown, fortsätter Marcus Kowal. Om han är den han säger så skriver han på kontraktet. Han får själv bestämma reglerna. Bollen är på hans planhalva.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Marcus Kowal (@mackowal)


HETAST JUST NU

 

Inter vs Barcelona

 

4.15 – 1.80

 

3 Oktober | 21:00 | Champions League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara