UFC-svenskan ratar motståndarens miss: “Omöjligt att misslyckas på det”

✔ Exklusiv intervju med Pannie "Banzai" Kianzad ✔ "Jag gick till match makern direkt på kvällen och sa: "Fan ska vi möta 'Rocky' eller?"

Den svenska UFC-bantamviktaren Pannie “Banzai” Kianzad (15-5) är inne i sitt livs form med en segersivt i världens största MMA-organisation – och härnäst väntar den stenhårda forne titelutmanaren Raquel “Rocky” Pennington (11-8)! Matchen sker på UFC Fight Night 194, den artonde september, på en ännu oannonserad arena och och plats. Inför det storslagna mötet tog Kianzad ett snack med MMAnytt om Penningtons kontroversiella avstängning, sin förra match mot veteranen Alexis Davis och mycket mer!

Kianzad är nu inne på sin andra vända i UFC och allt verkar vara bättre än någonsin. Hennes form är på topp, hon är rankad på tolfte plats i damernas bantamvikt i UFC och sitter på en fyra matcher lång vinstsvit.

I sitt senaste framträdande gick hon tre tuffa ronder med den härdade veteranen Davis och vann ett enhälligt domslut efter full tid. Det var dock fans, samt vissa inom den svenska MMA-världen, som inte höll med.

UFC-skåningen fann kritiken underlig och besvarade den logiskt.

– När jag hörde att det var lite så här att folk tyckte det var ett konstigt domslut då tänkte jag bara “de har inte kollat på rätt match,” sade Kianzad till MMAnytt. De kan inte ha kollat på min match. Jag känner mig död säker. Jag hade fett med rivsår i ansiktet men jag kände mig inte osäker.

– Jag tänker inte ta något ifrån mig själv. Det ska jag faktiskt inte. För min motståndare tyckte inte att hon vann, hennes team tyckte inte att hon vann, UFC tyckte inte att hon vann, så jag bryr mig inte.

Kianzad var dock tidigare inbokad att möta just Pennington – som tvingades dra sig ur matchen då hon varit inaktiv på grund av en avstängning för otillåtna substanser. Malmöiten tog då saker i egna händer. Senare på kvällen efter segern mot Davis marscherade fram till UFC:s matchmäklare Mick Maynard och begärde att få möta Pennington.

– Det första jag gjorde [efter matchen mot Davis] var att jag gick till match makern direkt på kvällen och sa: “Fan ska vi möta ‘Rocky’ eller? Det hade varit roligt, en match till innan året är slut.” Och han svarade: “Ja! Jag skriver till henne nu!”

Kianzads direkta stil gjorde susen och matchen blev ombokad.HETAST JUST NU


Förbluffad över Penningtons miss: “Det borde man liksom veta”

Pennington har inte tävlat på över ett år. Avstängningen varade i ett halvår och tog slut i maj 2021 men “Rocky” har trots det varit frånvarande från oktagonen.

Anledningen till Penningtons inaktivitet är dock inget som Kianzad grubblar över.

– Jag har inte alls tänkt på att hon varit avstängd för doping, jag har bara tänkt på medicin. Jag vet inte riktigt vad jag känner för det, jag känner snarare typ “det spelar ingen roll vad du har i dig – jag kommer ändå slå dig.” För mig spelar det ingen roll.

Något som dock väcker uppseende hos Kianzad är faktumet att Pennington ens kunde testa positivt för en otillåten substans efter drygt åtta år i UFC. “Banzai” anser att en så pass erfaren UFC-fighter borde ha koll på vilka mediciner och kosttillskott hon får i sig.

– Hon har varit i UFC sedan… hon var en av de första tjejerna! Jag är bara chockad att…Det borde man liksom veta…. Det är så säkert detta, det finns till och med en app vi har [till detta]. Vi har så många hjälpmedel. Jag tycker det är omöjligt att misslyckas på det. Men jag vet inte, jag tror inte hon är dopad på det viset så jag bryr mig inte heller.

Kianzad tror dock att Pennington kommer vara ivrig för att återvända till buren efter en lång period av inaktivitet.

– Jag tror bara hon är sugen på att spöa skiten ur mig, jag har en sån känsla! Att hon är riktigt sugen på att spöa skiten ur mig för… jag har ju inte utmanat henne på ett fult sätt jag har bara sagt att hon är sjukt grym.

Hittills har Kianzad besegrat allt bättre motstånd i UFC. Hon återvände till organisationen efter att ha tagit en match mot Julia Avila på kort notis. Svenskan förlorade matchen på domslut men henens villighet att tävla på den högsta nivån, och dessutom göra det på nolltid, säkrade ytterligare en match i oktagonen.

Efter det mötte hon australiensiskan Jessica Rose-Clark – en returmatch från deras första möte i Invicta. Än en gång var det Kianzad som segrade på poäng. Därefter har hon radat upp segrar på domslut mot toppmotståndare som Bethe Correia, Sijara Eubanks och nu senast Davis.

Kianzad påstår däremot att hon har mycket kvar att visa i buren.

– Det lilla jag visat upp i buren… nu kommer jag göra en [Kamaru] Usman: Det är a bra 30% av vad jag kan! Det är bara så lite av vad jag kan, ni har bara sett en del av mig.

Inför mötet med Pennington ser Kinzad sig själv som den mer allsidige fightern, vilket är något hennes meriter understryker. Trots det räds hon inte för att hamna i ett tufft, grötigt krig mot “Rocky” – en fighter som i stort sett aldrig tar ett steg bakåt.

– Jag ser en stor chans till att hon vill stå och boxas för att hon tror att hon är bättre – men det är hon inte!

Se den fullständiga intervjun nedan, producerad av Fall Forward Medias Adal Langari. Pannie Kianzad möter Raquel Pennington den artonde september – håll ögonen på MMAnytt för uppdateringar kring matchen.

Hur går det för Pannie Kianzad mot Raquel Pennington?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...