Reza "Mad dog" Madadi. Foto: Steve Flynn-USA TODAY Sports

Reza Madadis uppoffring – får inte återvända till hemlandet

✅ Kontroversiella mötet leder till konsekvenser för svenske UFC-veteranen

Nyligen kunde vi meddela att den svenske UFC-veteranen Reza “Mad dog” Madadi återvänder till buren för en politiskt laddad match.

Det handlar om ett möte i nogi-grappling med israelen Moshe Ben Shimol som äger rum på AK Fighting Championship 2 i Solnahallen i november. Men att acceptera mötet har inneburit en riktigt tråkig konsekvens för “Mad dog”.

Under gårdagens presskonferens inför galan avslöjade Madadi nämligen att han inte längre kan återvända till sitt hemland Iran. Detta eftersom det spända läget mellan Iran och Israel har fått den iranska regimen att förbjuda sina atleter att möta israeler.

– Jag är född i Iran, men jag bär båda ländernas flagga väldigt stolt. Jag har alltid sagt att Sverige är min hemmaplan, och med tanke på vad Sverige har gjort för många av oss utlandsfödda så brukar jag alltid bära den svenska flaggan och kalla mig för svensk. När den här chansen dök upp tänkte jag ta tillfället i akt och köra den här matchen, eftersom mina föräldrar och jag själv är födda i Iran. Jag kommer aldrig mer någonsin kunna åka tillbaka dit, och det är tyvärr politiskt laddat, men jag väljer att göra det. Det är viktigt att poängtera att vi alla är människor oavsett ursprung, säger Madadi under presskonferensen.

“Ville få fram sitt budskap”

Det kontroversiella mötet blir Madadis första match sedan UFC Stockholm 2017, då han förlorade mot Joaquim Silva via delat domslut efter ett galet krig.

– Reza berättade storyn för mig och vår matchmaker Majdi Shammas, där han ville få fram sitt budskap och genomföra den här matchen i Solnahallen. Vi sa att vi kör och nu är vi här, säger Alexander Khalaf, promotor för AK Fighting.

Ak Fighting Championship 2 äger rum i Solnahallen den 16 november.

Läs mer: “The Mauler” tillbaka i ringen – klar för storgala i Göteborg!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara