Foto: AK Fighting Championship / Mazdak Cavian-MMAnytt

JUST NU: “Mad Dog” tillbaka – går politiskt laddad match!

✅ MMA-stjärnan förklarar: "Idrott skall inte förknippas med religion och politik ..."

Reza Madadi är tillbaka. Alldeles nyss blev det officiellt att “Mad Dog” återvänder till buren på den svenska uppstickargalan AK Fighting Championship 2, som äger rum i Solnahallen i Stockholm den 16 november.

Det blir dock ingen vanlig fight för Madadi, som är en sann legendar inom svensk MMA. Han kommer nämligen gå en grapplingmatch – av särskilt stor betydelse.

Motståndaren blir israelen Moshe Ben Shimol, enligt källor till MMAnytt. Mot bakgrund av det spända läget mellan Israel och Iran vill Madadi – som själv är iranier – slå ett slag för att sport bör hållas isär från religion och politik.

Uppdaterad poster för AK Fighting Championship 2.

Reza Madadi: “Vill få ett slut på det här en gång för alla”

Madadi förklarar att det framförallt var en händelse på det senaste världsmästerskapet i judo som inspirerade honom till initiativet. Iranska myndigheter uppmanade nämligen den iranske judokan Saeid Mollaei att dra sig ur mitt i tävlingen – på grund av att han annars riskerade att ställas mot en israelisk motståndare i nästa omgång. Detta är en av flera händelser på kort tid som har fått iranier världen över att höja rösten mot den iranska regimen, bland annat genom hashtaggen #BanIRSportsFederations.

– Hela den storyn fick igång mig och jag vill få ett slut på det här en gång för alla. Den här matchen i Solnahallen har ett starkt budskap och det är att idrott skall inte förknippas med religion och politik. Därför kommer jag tillbaka en sista gång för att få ett avslut på det genom att möta en israel och visa hela omvärlden att två elitidrottsmän ska kunna tävla, trots olika religioner och kulturer och sedan efter matchen kunna gå därifrån som vänner. Jag har en stor kärlek och respekt för alla idrottsmän oavsett religion eller kultur som genomgår stora uppoffringar för att kunna göra det vi älskar, säger Reza Madadi.

Madadi lade nyligen MMA-handskarna på hyllan, men återvänder nu för första gången sedan UFC-galan i Globen i maj 2017 för en avskedsmatch i no gi.

– Reza berättade storyn för mig och vår matchmaker Majdi Shammas, där han ville få fram sitt budskap och genomföra den här matchen i Solnahallen. Vi sa att vi kör och nu är vi här, säger Alexander Khalaf, promotor för AK Fighting Championship, och fortsätter:

– Samtidigt är det något vi vill bjuda svenska fansen på i samband med vår releasegala den 16 november. Att ha med Reza på kortet kommer att bli en show i sig. Reza var den som öppnade upp dörrarna in till UFC för skandinaviska fighters och är ett av de största namnen vi någonsin haft i Sverige i MMA. Han är en legendar och en förebild för många kampsportare samt ungdomar idag.

AK Fighting Championship 2: Uppdaterat matchkort

AK Fighting Championship, som bland annat delägs av UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson, fortsätter att bygga på ett spännande matchkort inför sitt andra event. Biljetter till AKFC 2 hittar du på tailorsport.se (pris från 395 kronor).

Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Professionell MMA:

  • Superfight i no gi – lättvikt: Reza Madadi vs. Moshe Ben Shimol
  • Lättvikt: Saeed Ganji vs. David Jacobsson
  • Bantamvikt: Hamza Bougamza vs. Kevin Osorio
  • Mellanvikt: Jonatan Westin vs. John Redmond
  • Bantamvikt: Bilal Tipsaev vs. Eli Elias
  • Frantz Slioa vs. TBA
  • Elin Öberg vs. TBA
  • Mohammad Babadivand vs. TBA

A-klass:

  • Catchvikt (74 kg): Abdallah Habib vs. Navid Badi
  • Nabbe Malki vs. TBA

LÄS MER: Conor McGregor i samarbete med svensk MMA-organisation

LÄS OCKSÅ: Nästa stora MMA-steg – för Alexander Gustafsson: “Ska bli riktigt kul”


Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara