Rostem "Kurdimus Prime" Akman. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Beskedet: “Kurdimus Prime” får lämna UFC

✅ Svensken släpps av världsledande MMA-organisationen - efter två matcher

Den svenske MMA-fightern Rostem Akman, 27, har släppts från UFC.

Beskedet kommer efter endast två matcher i den världsledande MMA-organisationen för Akman, som går under smeknamnet “Kurdimus Prime.”

– Fight business. Ge oss något år så är vi där igen, 100 procent, säger Jimmie Jensen från Kampsportstadion, som hjälper Akman både som tränare och manager, till MMAnytt.

Nyheten om att Akman fått lämna UFC rapporterades först av Kurdish MMA Instagram:

View this post on Instagram

Unfortunately, Rostem Akman has been released from the UFC. @rostemakman ?

A post shared by Kurdish MMA (@kurdishmmadotcom) on

Fansen fick in Rostem Akman i UFC – efter artikeln på MMAnytt

Akmans korta UFC-resa började under särskilda omständigheter, när organisationen besökt Stockholm i början av sommaren. Han var nämligen inte tänkt att fightas på kortet – innan en lucka plötsligt öppnade sig när polacken Bartosz Fabinski drog sig ur.

Då ryske Sergey Khandozhko behövde en ny motståndare publicerade MMAnytt en artikel som listade fyra potentiella ersättare, där Akman var inkluderad. Han var också den som genast klargjorde att han var mannen för jobbet, i en exklusiv intervju.

Allt detta fick igång ett starkt momentum som engagerade hundratals fans. Kampanj-posters skapades och spreds hejvilt i sociala medier, varpå Akman officiellt togs in i UFC en vecka senare med hjälp av management från Superior Challenge-grundaren Babak Ashti.

Debuten mot Khandozhko slutade visserligen i förlust. Det blev dock en jämn och underhållande fight som svängde fram och tillbaka, innan resultatet avgjordes av ett kontroversiellt domslut. Poängdomarna var enhälliga i sitt beslut att ge segern till ryssen med två ronder till en, men många andra ansåg att svensken gjorde nog för att vinna. Enligt Akman själv sa även UFC:s matchmäklare Sean Shelby att han hade honom som segrare i matchen.

Khandozhko behövde till och med använda kryckor efteråt, när han kom in i mediarummet för att tala med reportrarna på plats – vilket fångades på film av MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez (via Instagram):

Föll mot tufft motstånd på UFC 243: “Vet inte vad som hände”

Insatsen ledde till en ny chans för Akman, denna gång på storgalan UFC 243 i Melbourne, Australien. Där fick han en ännu tuffare motståndare i form av hemmafightern Jake Matthews – en lovande talang som kom in med betydligt mer erfarenhet på UFC-nivå.

Efter tre ronder slutade matchen i ännu en poängförlust för Akman, som kände att han inte alls lyckades prestera utefter sin förmåga.

– Jag har förlorat matchen, det var en väldigt dålig prestation från min sida. Jag vet inte vad som hände, men jag har så mycket mer att ge och jag presterade inte som jag kan. Jag känner mig riktigt dålig och ledsen just nu. Måste låta det här smälta in i några dagar och sedan analysera matchen. Jag har så mycket mer potential än detta. Tack till alla som stöttat mig innan matchen och efteråt. Ledsen att göra er besvikna. Men tro mig jag kommer resa mig och komma tillbaka starkare från detta. Som jag har gjort hela mitt liv, skrev Rostem Akman på Instagram efter matchen mot Matthews.

Nu när UFC-kontraktet har rivits är Akman fri att fightas på vilken annan gala som helst. Det återstår att se vad som väntar härnäst, om vi får se någon ny fight i Sverige inom kort eller om någon av de andra stora MMA-organisationerna visar sitt intresse för den svenske welterviktaren.

Se MMAnytts senaste reportage med Rostem Akman!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtRostem AkmanSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...