Rostem "Kurdimus Prime" Akman är redo för UFC. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Rostem Akman redo att hoppa in på UFC Stockholm: “Sänker honom”

✅ UFC söker ersättare - obesegrade talangen anmäler sig frivillig! ✅ Kurdimus Prime till MMAnytt: "Ringde min manager på en gång ..."

Kan Rostem Akman bli nästa svensk att bokas för UFC Stockholm?

Fem svenskar är redan klara för Sverige-galan. Men nu är den världsledande MMA-organisationen på jakt efter en ersättare i weltervikt, -77,1 kg, villig att möta den 27-årige ryssen Sergey Khandozhko på bara 13 dagars varsel.

En plats som Akman mer än gärna tar – trots att han precis har gått två matcher under loppet av fyra veckor och fightades så sent som förra helgen.

27-åringen och hans management började genast göra väsen av sig på Facebook, efter att ha nåtts av nyheten via den här artikeln. Så jag bestämde mig för att slå en signal till “Kurdimus Prime.”


“Man är ju inte 100 procent, men jag är iallafall fight-redo. Det kanske inte är de bästa förutsättningarna, men definitivt inga konstigheter”


Tjena Rostem! Vad var de spontana tankarna när du såg den här nyheten?

– Jag tänkte bara, “wow, shit!” Jag visade min tjej och bara, “kolla, det kanske finns en chans för mig att komma in i UFC.” Jag snackade om det senast idag, att UFC är en dröm och att det hade varit nice att komma dit. Sen såg jag det här. Jag ringde min manager på en gång och han skulle kolla upp det, så vi får se, säger Rostem Akman till MMAnytt.

Du har ju gått två tuffa matcher på kort tid, senast förra helgen. Hur mår du just nu rent fysiskt?

– Man är ju inte 100 procent, men jag är iallafall fight-redo. Det kanske inte är de bästa förutsättningarna, men definitivt inga konstigheter.

Rostem Akman utropas som segrare på Galan – Lord of the Cage i Gävle den 13 april, efter att ha avslutat den danske veteranen Frodi Hansen via teknisk knockout. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Vad vet du om Sergey Khandozhko?

– Jag kollade någon match med honom och han var allround, duktig och något längre än mig. Fast inget extra utöver det vanliga, skulle jag säga.

Vad skulle det betyda för dig att få göra din UFC-debut på hemmaplan i Stockholm?

– Det vore obeskrivligt. UFC är något man har sett fram emot sedan man startade med MMA. Att komma till UFC är en dröm som vi alla som fightas har. Jag vill inte bara komma dit, jag vill stanna kvar och prestera. Men att få debutera här på hemmaplan, det vore verkligen en dröm som gick i uppfyllelse.


“Jag skulle bjuda på en bra show. Jag vet att jag skulle gå in och köra på och troligtvis så sänker jag honom. Jag slår hårt, jag har bra nävar”


Make your case till UFC! Varför ska just Rostem Akman få den här chansen?

– Jag har inte fått chansen tidigare. Jag är meriterad i A-klass, jag har nu sex raka vinster via avslut och jag är underhållande. Jag fightas alltid med underhållande stil och jag är ett publiknamn – folk gillar att se mig fightas. Och jag tror definitivt att jag håller rätt klass och kvalitét för att kunna etablera mig bra i UFC.

Det jag har sett i dina senaste två matcher är att, nu när du har fått börja möta mer erfarna veteraner så har du testats av nya hinder i buren – som du visat att du kan ta dig förbi. Är de senaste matcherna ett kvitto för dig att du är redo för nästa stora steg nu?

– Ja absolut, speciellt i den senaste matchen. Där visar jag att jag tillhör toppen. Jag vinner varenda rond. Tuff match – men jag vinner ändå via avslut och visar att jag kan. Som person och fighter höjer jag mig ju svårare utmaningar jag ställs inför. Möter jag en tuffare motståndare så kommer jag vara bättre än någonsin. Om min motståndare lägger sig på en nia i nivå, så kommer jag lägga mig på en tia. Är det någon som lägger sig på tio så kommer jag lägga mig på elva. Jag lägger mig alltid lite över motståndaren, men inte för mycket.

Rostem Akman efter den sena TKO-vinsten över den rutinerade brasilianaren Mauricio Reis på Superior Challenge 19 i Stockholm i lördags. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Hur tror du att en match mellan dig och Sergey Khandozhko skulle utspela sig?

– Jag skulle bjuda på en bra show. Jag vet att jag skulle gå in och köra på och troligtvis så sänker jag honom. Jag slår hårt, jag har bra nävar och om jag vill så tar jag det till backen. Jag kan allt, men jag vet att jag kommer gå in och lägga press och då kommer han få problem.

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni. Klicka här för att se det officiella matchkortet!

Vill du se Rostem Akman som ersättare på UFC Stockholm? Hjälp honom då att nå dit genom att dela den här artikeln i sociala medier!


Fakta om Rostem Akman:

  • Ålder: 27.
  • Bor i: Huddinge, Stockholm.
  • Klubb: Kampsportsstadion.
  • Tävlar i: Weltervikt, -77,1 kg.
  • Meriter i MMA-klass A: Tidigare medlem i svenska MMA-landslaget med bland annat två SM-guld (2014, 2015), två EM-guld (2015, 2016) och ett VM-brons (2016) i bagaget.
  • Professionellt matchfacit: 6-0 (fem vinster via T/KO, en via submission).

Rostem Akman på sociala medier:


Vad säger ni läsare – borde Rostem Akman få chansen på UFC Stockholm? Kommentera!

Denna artikel publicerades den 19:e maj 22:22.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtRostem AkmanSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...