Sadibou Sy kan vinna en miljon dollar: “Är kul, men …”

✅ MMAnytt har talat med svensken inför nattens match

Ikväll är det dags för Sadibou Sy att ställa upp i PFL:s miljonturnering igen. Svensken, som vanligtvis tävlar i mellanvikt, går ikväll in i organisationens welterviktsturnering med chansen att vinna en miljon dollar (ca 9,6 miljoner kr) i slutpris.

Läs mer: PFL 10 – Sadibou Sy faller i semifinalen

Sy tävlade i turneringen även förra året, och åkte då ut i semifinal. Det här året känner han dock att han har än mer att ge.

– Det känns skitbra. Jag har sett fram emot det väldigt mycket. Jag har lite mer erfarenhet, har kört en säsong nu, och har mer förståelse för hur jag ska lägga upp träningen och lite så, säger Sy när MMAnytt möter honom på Pancrase gym i Stockholm.

Vad har du gjort för typ av förändringar?

– Dels gick jag fyra matcher bara mellan juni och oktober, efter att ha gått 8 matcher totalt innan dess! Så det är mest hur man lägger upp träningen, hur man hanterar skadorna, att man kan hålla igång fast man inte kan träna och så. Sen är det erfarenheten, hur det funkar, hur organisationen jobbar. Det var kul förra gången, men jag känner mig mycket bättre inför årets turnering, säger Sy.

Sadibou Sy UFC-veteran

Från vänster: Sadibou Sy och hans kommande motståndare David Michaud. Foto via PFL/UFC

“Har inte tänkt på pengarna”

Inlednignsvis står UFC-meriterade David Michaud för motståndet. Turneringens prispott på en miljon dollar har precis som förra året lockat till en hel del fighters av hög kaliber.

Läs mer: Sadibou Sy invägd och klar för PFL 2019 #1

Men vad skulle Sy själv göra om han vann den fantastiska prissumman?

– Jag har faktiskt inte tänkt på det, säger Sy med ett leende. Jag har tänkt mer på att det är en bieffekt av att vinna turneringen. Självklart är det motiverande, och självklart lockar det till sig bra fighters, vilket är kul. Men det spelar ingen roll vad priset är – när jag går in i en match är mitt mål att vinna. Så jag har inte planerat något att göra för pengarna ännu, säger Sy.

Sadibou Sys match mot David Michaud inleder galans huvudkort, vilket beräknas starta 03.00 svensk tid. Galans huvudkort streamas på Viaplay i Sverige – läs mer om hur du ser matchen här.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara