Foto via Viaplay Fighting

Simon Sköld blir utstrypt – efter tufft krig på Superior Challenge 17

✅ "The Gentleman" bjuder på en riktigt spännande match - men förlorar via submission på Cirkus

Alldeles nyss avgjordes den första delade huvudmatchen på Superior Challenge 17, som pågår på Cirkus på Djurgården i Stockholm i skrivande stund. Där fick vi se den svenske stjärnan Simon Sköld ta sig an den mer erfarne finnen Jerry Kvarnström i ett catchviktsmöte.

Det blev ett spännande krig som hela tiden svängde fram och tillbaka, där Sköld fick in en hel del fina slag och sparkar ståendes medan Kvarnström hade övertaget i brottningen och grapplingen.

I den tredje ronden lyckades Kvarnström koppla en giljotin som tvingade “The Gentleman” att klappa.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Sköld inleder lite avvaktande, med en bred stance. Kvarnström missar en spark, men Sköld får in en sidekick som snuddar Kvarnströms huvud. Sköld är på tå och hoppar undan från Kvarnströms sparkförsök. Han äter sedan en legkick och stormar efter Kvarnström.

Sköld försvarar sedan en nedtagning och får sedan själv nedan Kvarnström på mattan. Han kommer in i mount ganska omgående, men blir reversad av finnen som dock hamnar i full gard. Sköld jobbar nu underifrån och blir upptryckt mot gallret. Sköld kommer upp och får in några fina uppercut. Finnen dyker för en nedtagning men misslyckats.

Sköld får in flera fina uppercuts. Han går för en nedtagning och får in Kvarnström som försöker få in giljotin. Sköld hamnar sittandes medan Kvarnström fortsatt håller i giljotinen ståendes. Den ser ut att sitta tight, men Sköld tar sig loss och hamnar i north-south. Kvarnström hamnar i side control och sedan tillbaka i full gard. Sköld försöker sig på en armbar men Kvarnström tar sig loss.

Sköld hade det tufft på slutet av ronden, men fick in flest träffar och nedtagningar. 10-9 Sköld.

Rond 2:

Sköld får direkt in en sidekick i kroppen på Kvarnström som flyger in i gallret. Sköld pressar sedan Kvarnström mot buren, men Kvarnström går för en single leg och får ned Sköld. Domaren går emellan och vill säga till om att kämparna inte ska ta i staketet.

Vi är igång igen. Kvarnström försöker ta Skölds rygg och gå för en choke, men Sköld tar sig loss och hamnar överst. Finnen reversar återigen, ställer sig upp och Sköld börjar pressa honom mot buren och får till en nedtagning.

Sköld jobbar från halv gard och slår mycket kroppsslag medan han försöker ta sig till mount, vilket han lyckas med. Finnen försöker skaka sig loss men Sköld håller kvar sin dominanta position. Kvarnström lyckas dock sweepa honom, och Sköld ger finnen ryggen när han reser sig upp.

Sklöd blir sedan nedtagen och pressad mot gallret. Sköld försöker sig på en bentriangel men Kvarnström klarar sig och sitter nu i någon form av north-south. Sköld lyckas resa sig men pressas mot gallret av Kvarnström som nu får in tre fyra knän i huvudet på Sköld. Ronden slutar med Kvarnström på Skölds rygg. Med bara tjugo sekunder kvar får Kvarnström in vad som ser ut som en tight rear naked, men Sköld lyckas snyggt ta sig ur med sekunder kvar.

Den här ronden ger jag till Kvarnström. 19-19 inför sista.

Rond 3:

Sköld får in en perfekt höger när Kvarnström lägger en spark, och får in flera hårda slag på finnen som faller i marken. Sköld får in en giljotin med Kvarnström sittandes. De blir kvar i samma position, och domaren varnar dem. Kvarnström lyckas snyggt reversa Sköld och hamnar i topp-position.

Finnen fortsätter hålla ned Sköld, som ligger mot gallret och försöker ta sig loss. Kvarnström får inte in några riktiga träffar, men håller fortfarande dominant position. Publiken börjar ropa: Simon! Simon! Simon! Sköld lyckas också ta sig upp på benen igen men finnen pressar honom fortsatt mot gallret. Till slut tar sig Sköld upp, men Kvarnström får ned honom igen, får in en giljotin som sitter stenhård, varpå Sköld klappar ur.

Vinnare: Jerry Kvarnström via submission (giljotin), rond 3, 3:55.

Sköld säger i intervjun direkt efter matchen att han aldrig haft ett så bra camp som inför det här mötet, och tackar publiken på plats. ”Det är tufft att stå här efter en förlust, men jag gav allt jag kunde – det räckte inte bara,” säger han.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...