MMA-tränade ordningsvakten hyllas för sitt skickliga agerande: “Roligt att läsa att folk gillar det”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Stoppade slagsmål med galen nedtagning och skickligt svep ✅ Nu hyllas ordningsvakten Per - efter virala videon

Under fredagskvällen lade MMAnytt upp ett klipp på Facebook och Instagram, som sedan dess har spridits som en löpeld. Videon är tagen från Kanal 5-serien Tunnelbanan och i klippet ser man ordningsvakten Per Bäckvall stoppa ett pågående slagsmål. Med stil.

Bäckväll kom upp i biljetthallen när han såg hur en man stod över en annan person och matade slag. Då tvekade han inte en sekund, utan rusade omedelbart fram och slängde sig över den stående mannen. Direkt efter nedtagningen ställde sig den andra mannen upp från marken och rusade fram mot Bäckvall – som då reagerade med ett klockrent fotsvep för att få kontroll över situationen.

 – När folk sitter och slår en annan människa så funkar det inte att springa dit och säga “avbryt, sluta, vad håller ni på med?” Det funkar inte – de kommer fortsätta iallafall. Så då måste man gå hårt för att avsluta det hela, förklarar Bäckvall i Tunnelbanan.

Tunnelbanan

Bild från Kanal 5-serien “Tunnelbanan”

Hyllningarna väller in på nätet

Klippet har fått tusentals visningar och flera personer hyllar Bäckvall för hans utomordentliga ingripande samt snygga teknik.

“Grymt, en ordningsvakt som har riktigt bra koll på läget,” skriver en person som delat klippet på Facebook.

“Vilken hjälte!” skriver en annan.

Efter att MMAnytt delade klippet har till och med MMA-analytikern Robin Black gjort en “One Minute Breakdown” av Pers ingripande.

Har tränat Bujinkan, BJJ och MMA

MMAnytt tog kontakt med Bäckvall för att höra om hans kampsportsbakgrund, som syns tydligt i ingripandet.

 – Jag har alltid förespråkat kampsport. Själv tränade jag en hel del Bujinkan för många år sedan, men jag saknade själva sparringen. Så jag började testa på både BJJ och MMA, men det hann aldrig bli någon seriös träning då jag inte kunde finna tid för det just då. Det blev mest lite sparring och scenarioövningar med kollegor och andra vänner som tränade aktivt så man plockade upp en del tekniker där. Men jag ska faktiskt ta tag i BJJ:n igen, säger Per Bäckvall.

Hur känns det att hyllas av så många för ditt snygga ingripande, när du jobbar i en bransch där man annars ofta får ta emot mycket skit?

 – Folk verkar ju i största allmänhet gilla nedtagningen eller svepet. Känns ändå som att det viktiga här är att påpeka att det här var ingenting som jag planerade att göra för att det var “häftigt” eller så, utan det blev så helt instinktivt. Jag kände mig tvungen att få ner den andra mannen till marken då jag stod på knä. Men det är roligt att läsa att folk gillar det.

Han fortsätter:

 – Vi i den här branschen är ganska vana att bli kritiserade oavsett vad vi gör, mycket tack vare fördomar. Så det här blev ju något av en frisk fläkt tycker jag.

Tunnelbanan sänds på Kanal 5 torsdagar klockan 20.00. Avsnitten kan även ses online via Dplay.se.

En tidigare version av den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den 14 oktober klockan 20.30.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara