UFC-aktuella Josefine Knutsson inspireras av Alexander Gustafsson: “En legend!”

✔ Svenska talangen tränar med Sveriges främsta fighters! ✔ "Khamzat - Han är i sin egen liga!"

Josefine “Thunder” Knutsson nämner UFC-svensken Alexander “The Mauler” Gustafsson som inspiration när hon nu står i startgropen på sin egna MMA-karriär!

Knutsson (4-0 MMA) var senast i buren under Road to UFC i Singapore där hon tog hem en mycket dominant vinst över Ye-Dam Seo. Den talangfulla svenskan vann alla ronder enligt samtliga domare och en domare gav “Thunder” Knutsson en rond med siffrorna 10-8!

Trots att Knutsson var kritisk om sin insats så var det fortfarande en mycket imponerande insats från en av Sveriges hetaste namn! Nu väntar en tid av väntan medan UFC:s matchmäklare ger besked till Allstars-talangen om hon får en match i UFC! Medan Knutsson ser på framtiden så tar hon sig även tid att se vilka som hjälpt henne att komma dit hon är idag. Knutsson nämner bland annat sin tränare Sanja Trbojevic som avgörande för hennes framgångar som fighter.

– Från första dagen, när jag började tävla i kampsport på allvar, så var det med Sanja, sade Knutsson till MMAnytt. Hon har tagit tag i mig sedan dag ett. Kanske en eller två matcher har hon inte kunnat delta, men hon har varit där varje match jag gått, oavsett om det varit thaiboxning, kickboxning, amatör eller proffs… Oavsett om det varit i Sverige eller internationellt! Det är väldigt speciellt att man får gå hela vägen tillsammans! Dessutom har vi utökat vårt team. Vi har Alan (do Nascimento) med oss, som är den bästa grappling-coachen som man kan ha!


Missa inte: Josefine Knutsson är i Singapore för att slåss för sin dröm: “Jag ska ta UFC-bältet!”


I takt med att hon lärt känna många etablerade fighters på Allstars Training Center så har Knutsson även funnit inspiration bland gymmets UFC-stjärnor, däribland Alexander “The Mauler” Gustafsson och Khamzat Chimaev.

– Det finns många UFC-fighters som man har sett upp till… Jag tror jag mest varit inspirerad av de som jag tränar med… Bland annat Alexander Gustafsson. När jag började med MMA har han alltid varit en legend i mina ögon. Också för att han satt MMA på kartan och Sverige på kartan i stora MMA-världen. Även Khamzat på senare tid, han är i sin egen liga! De är de som man tränar med, sida vid sida. De är mina förebilder. Också för att man känner dem vid sidan av. 

– Jag tror att man alltid varit lite starstruck, sade Knutsson med ett skratt. Man har stor respekt för dem. Inte bara som fighters, men som personer också. Sen så känner man kanske dem inte så djupt, men man ser också mer bakom kulisserna på gymmet. Man förstår hur tufft det är. Det känns skönt att man får dela det med dem också, och även att man kan få lite råd här och där från så stora namn.

 

Skulle Knutsson landa ett UFC-kontrakt så kommer hon att bli nästa namn från Allstars som får chansen att visa vad hon går för i oktagonen!  I helgen kommer bland annat hennes lagkamrat Guram Kutateladze att återvända till buren då han tävlar under UFC on ESPN: Kattar vs Emmett!

“The Mauler” Gustafsson är i sin tur inbokad för sin retur till oktagonen under UFC London den 23 juli!


HETAST JUST NU

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...