UFCs lätt tungviktsdivision får nytt tillskott i form av brittisk f.d tungviktare

✅En division i behov av nytt blod kommer nu att fördjupas på en annan divisions bekostnad ✅Kan detta var vad engelsmannen behöver för framgång i UFC?

UFCs lätt tungviktsdivision har stagnerat något, med dess forne superstjärna Jon Jones borta på grund av dopingskandal och den regerande mästaren Daniel Cormier kommer att stiga upp en viktklass för en superfight mot tungviktsmästaren Stipe Miocic.

Nu kan MMAnytt avslöja ett nytt tillskott till UFCs lätt tungviktsdivision: Den brittiske forne tungviktaren Mark “The Hand of” Godbeer (13-4), som valt att flytta ner en viktklass – något fighterns management exklusivt berättat för MMAnytt. Godbeer planerar att debutera i divisionen i augusti, enligt sin manager.

Vann tungviktstiteln i BAMMA

Britten tog sig in i UFC med tre raka segrar samt BAMMAs tungviktstitel med sig – En titel han vann efter fyra segrar i organisationen. Godbeer debuterade mot den obesegrade talangen Justin Ledet, och förlorade på rear naked choke i den första ronden. Därefter tog han sig segrande ur ett möte med Daniel Spitz via domslut, och en vinst på diskvalificering mot veteranen Walt Harris. I sin senaste match mötte han den debuterande ryssen Dmitriy Sosnovskiy, och fick än en gång se sig besegrad via submission – Än en gång via rear naked choke.

Hittills har alla utom en av Godbeers segrar kommit via avslut, och han hade aldrig ens gått förbi den andra ronden i sin karriär förrän domslutsvinsten över Spitz. Denna explosiva stil lär behövas i en division som är i stort behov av nya fighters.

Kan ett byte av viktklass vara den avgörande skillnaden för denna engelsman med potential? 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...