Kadestam efter titelmatchen: “Som att hela världen rann av mina axlar”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Försvarade världstiteln via TKO - motståndaren gav upp ✅ MMAnytt intervjuar Zebaztian Kadestam efter historiska vinsten

I fredags vann Zebaztian Kadestam sin andra raka titelmatch i en av världens största MMA-organisationer. Det var i huvudmatchen på ONE Championship: Reign of Valour i Yangon, Myanmar som svensken försvarade världstiteln i weltervikt mot Kazakstans Georgiy Kichigin.

Kadestam fick det tufft inledningsvis, då Kichigin kom in med stark brottning. Men ståendes började “The Bandit” dra ifrån. Och efter ett par stenhårda armbågar i slutet av rond två var matchen över.

Kichigin gav upp efter rondvilan och TKO-vinsten var ett faktum för Kadestam.

– Det kändes som att hela världen rann av mina axlar, säger Zebaztian Kadestam och berättar att han hade ett av sina värsta träningsläger någonsin.

Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Skadade knät en månad innan matchen: “Kunde inte gå”

Trots att Kadestams insats räckte för att få en rutinerad motståndare att ge upp, så är svensken långt i från nöjd. Han kallar själv matchen för sin “sämsta prestation”. Mycket tack vare de skador han kantades med under förberedelserna.

– Jag kunde inte gå, säger Kadestam och förklarar att han bland annat fick en låsning i knät.

– Jag var inte redo – men det fungerade ändå.

Kolla in hela den exklusiva segerintervjun med MMAnytts Stefan Romare i videon ovan!

MMAnytt storsatsar med ny svensk YouTube-kanal – prenumerera på MMAnytt TV du också för att inte missa fler exklusiva videos på svenska!

Denna artikel publicerades den tionde mars 17:05.

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
ExklusivtONE ChampionshipSenaste NyttZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...