default image
Team Alpha Male
Joseph Benavidez
"Joe Jitsu"
25 - 4 - 0
USA
Född:
31-7-84
Ålder:
39 år
Viktklass:
Flugvikt (flyweight)
Stad:
San Antonio, Texas
Organisation:
Vikt:
56.7 kg (125lbs)
Längd:
162.6 cm (5'4)
Vinster:
25
Förluster:
4
Oavgjorda:
0

Joseph Benavidez

Joseph Rolando Benavidez föddes den 31 juli 1984 i San Antonio, Texas, USA. Han är för närvarande rankad #1 i flugviktsklassen och har utmanat om UFC-titeln vid två tillfällen. Benavidez tränar tillsammans med Team Alpha Male och var en av tränarna i den tjugofjärde säsongen av The Ultimate Fighter 24: Tournament of Champions

Benavidez inför matchen mot Zach Makovsky på UFN 82. Foto Mazdak Cavian

Joseph Benavidez MMA-karriär

Benavidez MMA-debuterade den 3 juni 2006 och har sedan dess tävlat inom en rad olika organisationer som Dream, Palace Fighting Championship (PFC) och World Extreme Cagefighting (WEC). I slutet av 2008 gick han sin första av sju WEC-match. Han vann alla utom mot Dominick Cruz som han blev besegrad av två gånger varav den sista var för bantamviktsbältet.

I 2011 gick Benavidez sin första UFC-match och tre matcher senare mötte han Demetrious Johnson för att avgöra flugviktsdivisionens första mästare. Johnson vann matchen via delat domslut.

Totalt sett har Benavidez gått 29 MMA-matcher och endast förlorat mot två motståndare. Den regerande flugviktsmästaren Johnson och den före detta bantamviktmästaren Cruz.

Joseph Benavidez och Team Alpha Male

Innan Benavidez kunde försörja sig som professionell fighter så arbetade han på ett tryckeri och försökte att få det att gå ihop. Eftersom hans dröm var att jobba som professionell fighter tog han kontakt med Urijah Faber och lyckades imponera på ”The California Kid” till den grad att han fick ett jobb i receptionen på Fabers gym.

Det blev startskottet på Benavidez fortsatte MMA-karriär och han representerar Team Alpha Male än idag.

Joseph Benavidez och Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson gör reklam inför en av deras matcher.

Joseph Benavidez privatliv

I slutet av 2014 förlovade sig Benavidez med UFC-reportern Megan Olivi och de är nu gifta.

Joseph Benavidez nästa match

Joseph Benavidez har för närvarande ingen match inplanerad.