Joe Rogan bemöter kritiken – därför intervjuade han Conor McGregor

✔ "Folk frågar typ: 'Varför intervjuade du honom?'"

Efter sin senaste förlust stod Conor McGregor för en minst sagt kontroversiell intervju. Nu besvarar UFC-kommentatorn Joe Rogan den kritiken han fått för att han intervjuade McGregor i det känsliga läget efter förlusten mot Dustin Poirier på UFC 264.

Det var ett laddat, tredje möte mellan McGregor och Poirier med mycket starka känslor inför det avgörande mötet. Det tog dock slut på ett snopet sätt när McGregor bröt sitt skenben mot slutet av den första ronden. Hela situationen blev ännu mer hätsk när Rogan intervjuade McGregor – varpå fightern gick loss på både Poirier och hans fru Jolie i ett svordomsfyllt utbrott.

Efteråt var det många som reagerade på intervjun och som undrade varför Rogan valde att genomföra den. Med tanke på benbrottet och de heta känslorna kan det ha varit fel tillfälle att tala med McGregor.

Det är något som band andra McGregors lagkamrat Artem Lobov tyckte.

– Det var en galen situation, sade Lobov till MMA Fighting. Jag menar, kolla på hur Anderson Silva och Chris Weidman var efter att hans skada skedde. [McGregor] satt fortfarande upp och jag tycker inte att intervjuer borde ske i sådana tillfällen. Jag är förvånad att det hände. Det borde inte ha hänt, men det är vad det är på ett sätt.

 HETAST JUST NU


Rogan: “Han bad mig faktiskt komma förbi”

Efter kritikstormen kring kontroversen efter UFC 264 är det många som ifrågasatt Rogans roll i det hela. Han har tidigare beklagat sig över att ha intervjuat fighters som blivit knockade och UFC 264 kan ha varit ett alldeles för känsligt tillfälle att intervjua McGregor.

Enligt Rogan själv bemötte han helt enkelt McGregor i samtal.

– Folk frågar typ: “Varför intervjuade du honom?” Han bad mig faktiskt komma förbi, sade Rogan på sin podcast The Joe Rogan Experience. Han bara säger: “Kom hit kompis, låt oss göra en podcast.” Han sa. “Kom igen Joe, låt oss göra en jävla podcast!” Han liksom bad mig sitta ner bredvid honom. Jag tänkte typ: “Hur ska jag göra detta? Det känns som jag borde få något ur honom.” Även om man inser att han är känslomässigt laddad, så är det bara han som uttrycker sig själv medan han var känslomässigt laddad.

Med tanke på McGregors många och upprepade kontroversiella uttalanden och ageranden finns det en god chans att hans starka känslor hade kommit fram förr eller senare.

 

Borde Joe Rogan ha intervjuat Conor McGregor på UFC 264?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Conor McGregorSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...