ÄNTLIGEN! Tony Ferguson får klartecken av läkarna inför återkomsten

✅ Forne interim-mästaren i lättvikt återhämtade sig från knäskadan på bara fyra månader ✅ Snubblade på en kabel strax innan han skulle möta Khabib Nurmagomedov

The Boogey Man Is Back! En av lättviktens största namn är äntligen redo för en comeback – Tony “El Cucuy” Ferguson meddelade för några timmar sedan på sociala medier att läkarna har gett honom klartecken att fightas igen.

Lättviktsdivisionen är i ett något ovisst skede just nu, då inte många vet vad som kommer hända efter en vinnare utses i titelmötet mellan forne dubbelmästaren Conor McGregor och nykrönte obesegrade lättviktskungen Khabib “The Eagle” Nurmagomedov. 

Georges St-Pierre har uttryckt en önskan att ta sig an vinnaren, Dustin Poirier är ett annat självklart namn om han lyckas ta sig förbi Nate Diaz på UFC 230 och topprankade Kevin Lee är på väg tillbaka.

Blev fråntagen titeln efter skadan

När Ferguson snubblade på kabeln och skadade knäet (en nyhet som osannolikt nog kom ut första april) var UFC tvugna att göra något för att rädda lättviktsdivisionen.

Efter att McGregor blivit av med bältet på grund av inaktivitet blev även Ferguson av med bältet till förmån för en titelmatch mellan Nurmagomedov och Al Iaquinta som tog matchen på bara 24 timmars varsel efter att Max Holloway och Anthony Pettis inte blev tillåtna att fortsätta sin viktnedgång.

Det är i dagsläget oklart vem Ferguson ska möta men med mindre än två månader kvar till titelmötet mellan “The Eagle” och “The Notorious” kan man se ljuset i slutet av tunneln. En kvalificerad gissning är att Ferguson antingen tar sig an vinnaren mellan Diaz-Poirier, eller förloraren i titelmötet.

Vem tycker ni Tony Ferguson ska möta i sin comeback till buren? Kommentera!

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
Senaste NyttTony Ferguson

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...