Colby Covington, Kamaru Usman (© Stephen R. Sylvanie USA Today Sports)
Colby Covington, Kamaru Usman (© Stephen R. Sylvanie USA Today Sports)

Colby Covington rasar mot domare Marc Goddard – efter hatmatchen

✅ Se chockresultatet på domarkortet!

Topprankade Colby Covington lyckades inte ta sig hela vägen till den absoluta welterviktstoppen, men han kom väldigt nära. Den kontroversiella “Chaos” Covington bjöd fansen på ett riktigt krig då han utmanade mästaren Kamaru Usman under UFC 245 huvudmatch.

Trots att det såg ut som att hatmatchen skulle gå till ett domslut så lyckades dock Usman att slå ned Covington i slutet på femte ronden, och det dröjde inte många slag innan domare Marc Goddard bestämde sig för att gå emellan och stoppa matchen.

Covington visade sitt missnöje gentemot Goddard innan han stormade ur buren, och han tog sedan till sociala medier för att ytterligare såga veteran-domaren Goddard:

– Jag går in i oktagonen för att döda eller bli dödad. Du tog det ifrån mig! Du stal en rättvis match från publiken, skrev Colby Covington.

Du borde skämmas! Fejkad pungspark. Fejkad ögonpetning. Fejkat domarstopp. Fejk domare.

En domare hade Colby Covington som vinnare

När man efteråt gick igenom domarnas siffor så skulle det visa sig att en domare tyckte att Colby hade vunnit tre av fyra ronder, vilket betyder att det resultatet hade blivit ett delat domslut för Usman om matchen pågått i femtio sekunder till.

Men de extra femtio sekunder betyder också att det hade funnit en chans för Covington att faktiskt knocka Usman och ta hem bältet i welterviktsklassen.

Tar man dock en närmare titt på slutsekvensen så är det nog få som tror att Covington hade någon större chans att återhämta sig eller hinna attackera Usman på nytt.

 

Vad tyckte du om matchens slut?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara