Donald “Cowboy” Cerrone avslutad i första ronden – är detta slutet?

✔ UFC-veteranen har inte vunnit på sex matcher!

Donald “Cowboy” Cerrone fortsätter att gå lottlös då han förlorade via TKO mot Alex Morono. Welterviktsmötet agerade delad huvudmatch under UFC Las Vegas och markerar Cerrones sjätte match utan vinst.

Inte nog med det, i alla av de senaste förlusterna har “Cowboy” dessutom blivit avslutad. Morono adderade till den förlustsviten då han avslutade Cerrone i slutet av första ronden med en serie av slag.

Morono ersatte Diego Sanchez med bara sex dagars varsel och såg skarp ut från start. “The Great White” Morono började matchen med ett kraftfullt slag som missade och landade dem i clinchen. När de separerade spenderade dem resten av ronden med att utbyta slag och sparkar, där Cerrone bland annat landade några hårda sparkar mot Moronos kropp.

I slutet av ronden så landade dock Morono ett hårt slag mot huvudet och skadade “Cowboy”. Cerrone var på hal is och Morono fortsatte att attackera hänsynslöst. Han fortsatte att slå medan Cerrone endast försvarade sig, något som fick domare Marc Goddard att avbryta matchen.HETAST JUST NU


Vad väntar Donald Cerrone härnäst?

Trots sina många förluster så har Donald Cerrone ett av UFC:s mest imponerande matchfacit. Tillsammans med Jim Miller har “Cowboy” flest UFC-matcher genom historien (37) men han är ensam i toppen över flest vinster i organisationen (23).

Av dessa tjugotre vinster har han avslutat sexton av dem, vilket placerar honom på förstaplats tillsammans med Charles Oliveira. Genom åren har Cerrone också gjort sig ett namn som en fighter som kan slåss närsomhelst och han ligger även på delad förstaplats med fem matcher på ett år, ett rekord som ingen bräckt ännu.

Cerrone är en publikfavorit som flera gånger hjälpt UFC när de behövt, vilket också gör att han inte kommer att bedömas som vilken fighter som helst. Det mesta tyder på att vi kommer att få se Cerrone åtminstone en gång till.

Efter Cerrones avgjorda match mot Niko Price i september 2020 sade UFC-chefen Dana White att det är dags att börja prata om pension.

 — Jag älskar Cowboy, och jag vet att det kommer att krossa hans hjärta, men det är dags att ta snacket med honom.

 

Vill du se Cerrone pensionera sig?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Donald CerroneSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...