Dustin Poirier reagerar på Conor McGregors donation – till annan organisation

✔ Miljonbeloppet gick inte till Poirier

Conor McGregor hade lovat Dustin Poirier att donera 500,000 dollar (4,2 miljoner kronor) till Poiriers välgörenhetsorganisation Good Fight Foundation. När McGregor inte donerat beloppet efter en längre tid utbröt en hätsk diskussion på sociala medier mellan de två.

För två dagar sedan stod det dock klart att “The Notorious” hade skänkt summan – men till en annan organisation än Poiriers. “The Diamond” Poirier har nu uttalat sig om McGregors generösa donation. Trots att det inte var hans organisation som fick pengarna är han inte bitter överhuvudtaget.

– Det är så fantastiskt för i slutändan var målet att hjälpa samhället och människor i nöd, sa Poirier till ESPN:s reporter Ariel Helwani.

– Ända sedan jag började auktionera ut saker på eBay, innan jag hade min organisation eller när vi gjorde små saker för samhället, har det alltid varit målet. Så i slutändan vinner välgörenhet. Uppdraget lyckades.

McGregor donerade i slutändan miljonbeloppet till Boys & Girls Club of Acadiana. Organisationen arbetar med barn och ungdomar i 6-18 årsåldern och har tidigare samarbetat med Poiriers förening. Båda är baserade i Lafayette, “The Diamonds” hemstad.


HETAST JUST NU


Dustin Poirier ångrar sig

Vissa menar att McGregors donation till en annan organisation är en slags provokation. Så ser uppenbarligen inte Poirier det. Istället är han ledsen för att han lät sin hjälporganisation bli involverad i skitsnacket inför trilogimatchen mot McGregor.

– Jag kände att jag drog in min organisation, som jag och min fru jobbat så hårt för, in i något negativt.

– Jag vill inte ha det molnet hängande över [organisationen] och jag drog in negativitet på grund av personliga skäl. När jag är president och ansiktet utåt för organisationen kan jag inte göra den sortens saker. Nu efteråt känner jag att, fan…

Poirier mötte senast McGregor i januari 2020 och vann då via TKO i andra ronden. De är planerade att mötas igen den 10 juli under UFC 264. Om konflikten om pengarna hade som avsikt att öka rivaliteten och hypen inför matchen verkar det inte ha gått hem den här gången.

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara