UFC-veteranen redo som reserv för UFC 259: Adesanya vs. Blachowicz

✔ "Aldrig hoppats på att någon ska skada sig - denna gång gör jag det"

Är det någon som gjort sig förtjänt av en titelmatch är det Glover Teixeira.

I en intervju fick UFC-veteranen frågan om han kan tänka sig att ställa upp som reserv ifall någon av Israel Adesanya eller Jan Blachowicz drar sig ur inplanerade UFC 259.

Teixeira vann nyligen ett möte mot den högt rankade Thiago SantosUFC on ESPN 17. Fighten var galans huvudmatch och 41-åriga Teixeira avslutade Santos i den andra ronden via en rear-naked choke.

Santos kom från en tidigare förlust mot före detta mästaren Jon Jones i en jämn titelmatch som gick alla ronder ut. Jones plockade hem segern via ett delat domslut. Många tyckte dock att Santos gjort tillräckligt för att vinna.

Vinsten var den femte på raken för Teixeira och han är nu ett namn som nämns i diskussionen om vem som ska få utmana om lätt tungviktstiteln härnäst. Innan mötet mot Santos besegrade han Anthony Smith via TKO i femte ronden. Teixeira är numera rankad nummer ett i divisionen och har ett samlat matchfacit på 15-5 i UFC.


HETAST JUST NU


Glover Teixeira är redo att hoppa in

Under intervjun svarade Teixeira på frågan om ifall han skulle kunna tänka sig att ställa upp som reserv inför UFC 259.

– Absolut, det kan jag tänka mig! Jag har aldrig hoppats på att någon ska skada sig men denna gång gör jag det, sade Teixeira och skrattade.

Med den rådande pandemin finns det en ökad chans att matcher kan ställas in. Det har gjort att Teixeira ser en möjlighet att bokas in som ersättare på UFC 259.

– Oavsett vem det skulle innebära att jag möter så blir det en bra matchning för mig, de är båda mästare. Jag kom nyss tillbaka från semester och ska prata med min manager om hur vi ska göra. Blir det inte aktuellt har jag åtminstone gjort ett träningsläger.

För Teixeiras del passar det dock bättre om Blachowicz vinner över Adesanya i deras fight.

– Vad händer om Adesanya vinner? Kommer han försvara mellanviktstiteln eller lätt tungviktstiteln? För mig och divisionen är det bättre ifall Blachowicz vinner, för Adesanya kommer troligtvis gå tillbaka till mellanvikt.


 

Tycker du Teixeira förtjänar chansen?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Glover TeixeiraIsrael AdesanyaJan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...