Managern: Jorge Masvidal vill möta Nick Diaz eller Colby Covington härnäst!

✔ Hatmatch mot före detta vännen eller toppmatch mot Diaz den äldre?!

Jorge Masvidal håller på att planera sin retur till buren, det avslöjade “Gamebreds” manager Abraham Kawa till MMA-reportern Ariel Helwani.

Enligt Kawa så siktar Masvidal på att äntra oktagonen i oktober och han har siktet inställt på två toppnamn: Nick Diaz och Colby Covington!

Masvidal var senast i buren i april 2021 då han blev knockad av welterviktsmästaren Kamaru Usman i en returmatch. Sjunderankade Masvidal hade dessförinnan förlorat ett domslut mot Usman i juli 2020. Hans två förluster mot Usman kommer efter ett spektakulärt 2019 där Masvidal vann tre raka mot Nate Diaz, Ben Askren och Darren Till.

Trots sin förlustsvit har Masvidal kommit att etablera sig som en av sportens absoluta superstjärnor. Ett möte och eventuell vinst mot Diaz eller Covington skulle sätta honom på kartan igen!


HETAST JUST NU


Jorge Masvidal mot Nick Diaz eller Colby Covington?

Jorge Masvidal har ett förflutet med både Nick Diaz och “Chaos” Covington.

Han var tidigare en nära vän med Covington då de tidigare bodde ihop och tränade på American Top Team. Covington kom dock att bryta med både Masvidal och gymmet när han steg i ranking och skapade sin kontroversiella image.

Enligt Covington har UFC försökt att få till en match mellan honom och Masvidal under en längre tid. Covington påstod bland annat att organisationen erbjudit dem att vara tränare i The Ultimate Fighter, ett erbjudande som Masvidal nobbade trots stora pengar involverade.

 — Jorge Masvidal “Street Judas” har vägrat att möta mig under de åtta månaderna sedan jag besegrade (Tyron) Woodley, sade Covington. [UFC] försökte få till matchen, inget snack om saken. Dana White försökte få till The Ultimate Fighter och skulle ge honom en sjusiffrig lön. Han tackade nej.

Nick Diaz är i sin tur på väg tillbaka till buren efter närmare sex och ett halvt år borta från tävlan. UFC-chefen Dana White har bekräftat att Diaz den äldre kommer att göra comeback och har sagt att “det ser lovande ut”.

I och med att Masvidal redan besegrat Diaz yngre bror Nate så vore det helt klart ett spännande och intresseväckande möte att se honom ta sig an Nick!

 

Vem vill du se Masvidal möta:
Diaz eller Covington?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Jorge MasvidalNick DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...