Beskedet från UFC: Här är nya planen – för Khabib

✔ "Är vad fansen vill se ..."

Den obesegrade UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov planerades möta rivalen Tony Ferguson i en efterlängtad superfight den 18 april. Efter många och om men har Ferguson dock bokats om för en tillfällig titelmatch i lättvikt mot Justin Gaethje, som blir den nya huvudattraktionen på UFC 249.

Så vad händer egentligen med Nurmagomedov?

Nu har UFC:s vd Dana White avslöjat organisationens nya plan för “The Eagles” nästa match.

– Khabib är borta från galan, så nu kommer vinnaren av Ferguson vs. Gaethje möta Khabib, säger Dana White till ESPN.


LÄS MER: Dana White FÖRSVARAR Khabib – efter grova kritiken: “Inte hans fel”

LÄS OCKSÅ: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Info


Dana White: Khabib tillbaka i september

Khabib vs. Ferguson har bokats vid fem olika tillfällen – men skrotats varenda gång av olika skäl. Enligt White kommer man dock försöka boka matchen en sjätte gång under hösten – om Ferguson går segrande ur titelfighten mot Gaethje.

– Det är perfekt, Ferguson vs. Gaethje kommer bli om interimbältet, och så kommer vi behöva vänta igen och försöka få till Khabib vs. Ferguson i september. Det är vad fansen vill se, folk vill se den matchen bli av. Brooklyn sålde slut inom loppet av några minuter, så det är fighten som folket vill se. Tyvärr kommer vi bara behöva vänta lite längre, menar UFC-bossen.

UFC 249 var först bokat att äga rum i Barclays Center i Brooklyn, New York – innan idrottskommissionen NYSAC stoppade eventet från att gå av stapeln i delstaten. Den nya platsen rapporteras nu bli Tachi Palace Casino Resort, som är beläget på ett indianreservat i Kalifornien.


RELATERAT: UFC 249-soppan: Så påverkas Conor McGregor


Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...