Dana White FÖRSVARAR Khabib – efter grova kritiken: “Inte hans fel”

✔ Förklaringen: "Fastnade - svåraste någonsin"

Varför ska den obesegrade UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov inte längre fightas den 18 april? Var det “The Eagle” själv som hoppade av UFC 249 och supermatchen mot Tony Ferguson – eller fastnade han helt enkelt hemma i Ryssland på grund av reseförbud?

Det har blivit heta diskussioner och Nurmagomedov har de senaste dagarna fått motstå hård kritik från flera håll. Detta trots att ingen riktigt vetat hur hela röran kring UFC 249 ens gick till.

– Han vill inte fightas. Han är rädd, han springer iväg och han borde bli av med bältet, har Ferguson sagt om Nurmagomedov.

– Mitt namn är Khabib. Jag är inte coronaviruset. Mitt namn är inte coronavirus, har mästaren själv sagt som svar på kritiken.


LÄS MER: “Jag är i form för att fightas – Khabib fegade ur”

LÄS OCKSÅ: Khabib svarar McGregor – tar heder och ära av irländaren


“Khabib fastnade i Ryssland – ett rent missöde”

Nu menar UFC:s vd Dana White att ingen kan skylla det inträffade på Nurmagomedov.

– Precis som oss alla hamnade Khabib i mitten av allt det här, medan världen fortsatte att förändras för varje dag och jag försökte boka olika arenor för att få till eventet. Det är inte Khabibs fel (att Ferguson-matchen inte blir av, reds. anm). Det är ingens fel. Det här är något som man aldrig hade kunnat vara beredd på, planera för eller ens drömma om, säger Dana White till TMZ Sports.

 

Istället för Nurmagomedov blir det istället Justin Gaethje som möter Ferguson på UFC 249 – en gala som kommer att genomföras på en hemlig plats den 18 april. Ferguson och Gaethje gör upp om interimbältet i lättvikt, en tillfällig mästartitel, varefter segraren väntas utmana Nurmagomedov senare i år.

– Jag kan hålla på i tio minuter och förklara hur det hela gick till, men sanningen är att det här inte är någons fel. Varje dag när jag vaknade hade reglerna ändrats. Saker stängdes ner och många trodde att det skulle bli omöjligt för oss att få till det här, men jag har alltid ett mindset att inget är omöjligt. Jag tänkte att vi kommer lösa det här, om det finns en vilja så finns det en väg. Men Khabib fastnade i Ryssland, det var ett rent missöde, säger White till ESPN och fortsätter:

– Vi alla gjorde misstag, det går inte att skylla på någon och det är vad det är. Faktumet att vi ens kan arrangera ett event nu… Det här är det svåraste jag någonsin gjort med råge.


RELATERAT: Officiellt: Här är alla matcher – för UFC 249!


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...