KLART: Jimi Manuwa möter Glover Teixeira

✅ Toppmötet bokat och klart ✅ Blir huvudmatch i Brasilien

Den topprankade engelsmannen Jimi Manuwa, som tränar på Allstars Training Center i Stockholm, har länge varit på jakt efter en match mot brasilianaren Glover Teixeira.

Nu får “Poster Boy” äntligen sin önskan uppfylld. Alldeles nyss blev det nämligen officiellt att det lätta tungviktsmötet blir huvudmatchen på UFC Fight Night 137, som äger rum i Sao Paulo, Brasilien den 22 september.

Manuwa (17-4 MMA, 6-4 UFC) kommer in i matchen i stort behov av en vinst, då 38-åringen har förlorat sina två senaste matcher. Efter att ha blivit knockad av Volkan Oezdemir i en match som varade i ynka 42 sekunder, förlorade Manuwa senast ett enhälligt domslut i en returmatch mot Jan Blachowicz i mars tidigare i år.

Innan de två nederlagen stod Manuwa med två raka knockoutvinster över Ovince Saint Preux och Corey Anderson och var då mycket nära att få en titelchans.

Teixeira (27-7 MMA, 10-5 UFC) har själv varvat vinster med förluster i sina sex senaste matcher. Efter att ha avslutat Misha Cirkunov via teknisk knockout förlorade han senast ett enhälligt domslut mot ovannämnda Anderson för knappt två veckor sedan.

Vem har du som vinnare – Jimi Manuwa eller Glover Teixeira?

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 137

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara