ONE Championship-fighter svårt skadad – bortförd av militär efter bombdåd

✔ Våldsamheterna fortsätter i Myanmar - MMA-stjärnan befaras död ✔ "Vi vill ha demokrati, inte diktatur!"

ONE Championship-fighter Phoe Thaw är en av Burmas mest populära kampsportsutövare, men nu befaras hans liv vara i fara.

Den 36-åriga fjäderviktaren skadades allvarligt under onsdagskvällen av en serie explosioner i närheten av hans gym i Yangon. Burma—även känt som Myanmar—har den senaste tiden varit i kristillstånd.

I början av februari tog militären makten i landet och fängslade oppositionen, däribland de folkvalda ledarna Aung San Suu Kyi och president Win Myint.

Militären har sedan dess trappat upp våldet mot lokalbefolkningen. Demonstrationer mot militärregimen har mötts med brutalitet och minst 766 personer har mist sitt liv och minst 3614 människor har gripits.

Phoe Thaw är en av många lokala stjärnor som använt sin plattform för att rikta kritik mot militären. Han har bland annat utmanat militärledaren Min Aung Hlaing till en match och öppet fördömt deras metoder.

 — Vi vill ha demokrati, inte diktatur, sade Phoe Thaw. [Militären] gör vad de vill, de bryter sina egna regler, och sina egna lagar, för de har vapen. De har kidnappat hela Myanmar. Vi går inte ut på gatorna för att slåss, vi vill bara få tillbaka vår frihet, vår demokrati, vår rättvisa på ett fredligt sätt.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Phoe”Bushido”Thaw (@phoethaw)


HETAST JUST NU


Fördes bort av militären mitt i natten

Trots att den välkända ONE Championship-fightern manat till fredliga protester hände det motsatta under onsdagskvällen.

En serie av explosioner skakade om hans gym Team PT. Enligt militärjuntan så skadades Phoe Thaw efter att han försökt bygga en hemmagjord bomb som sedan detonerade av misstag. Flera personer från Phoe Thaws gym berättar dock för MMAnytt att detta inte stämmer.

Just nu står ord mot ord, men vad som dock kan bekräftas är att militären tog sig in till sjukhuset under natten och förde bort Phoe Thaw. Detta till trots att han var i kritiskt tillstånd med allvarliga brännskador över hela kroppen. Morgonen därpå greps även Phoe Thaws bröder och sedan dess har inget hörts från dem.

På sociala medier rapporteras det att “Bushido” Thaw är död, men det är ännu obekräftade uppgifter. Flera MMA-profiler har riktat uppmärksamhet till händelsen, däribland landsmannen och före detta dubbelmästaren i ONE Championship Aung La N Sang.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ONE ChampionshipSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...