Foto: Aftonbladet TV

Svenske boxningsstjärnan brutalt knockad – förlorade världstiteln

✅ Förd till sjukhus - efter smällen ✅ "Kommer inte ihåg någonting ..."

Under lördagskvällens boxningsgala i Halle Messe Arena i Tyskland var det dags för den svenske toppboxaren Sven Fornling att försvara IBO-bältet i lätt tungvikt. Samtidigt hade han även chansen att vinna WBA:s interimtitel.

Men fighten mot tyske Dominic Bösel blev ett mardrömsscenario för svensken. Fornling förlorade inte bara världstiteln, han blev också så brutalt avslutad att han fortfarande ligger på sjukhus i skrivande stund. Detta efter ett antal välplacerade slag från Bösel, som till slut ledde till en teknisk knockout i matchens elfte rond.

– Jag kommer inte ihåg någonting nästan, säger Sven Fornling till SVT efter matchen, och berättar att han fått ett blödning i huvudet – något som senare dementeras av hans manager Christoffer Cederblad för Aftonbladet:

– Testerna har gett olika resultat. Det mesta för det bättre. Det värsta var att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, och det är det inte, säger Cederblad.


LÄS MER: Rasar efter svenskens förlust: “Hade brutits – men inte här”

LÄS OCKSÅ: KSI vs Logan Paul 2: Tjuvsmäll avgörande – i stjärnornas rematch


Slutet för Sven Fornling? “Vill han sluta gör han rätt i det”

Även om Fornling undkom de värsta tänkbara skadorna, så är han i dåligt skick.

– Vill han sluta gör han rätt i det och vill han fortsätta så får vi se om han verkligen ska det. Nu vill jag bara att han ska komma hem till sin familj som han saknar och de saknar honom, sen får resten lösa sig själv, fortsätter Cederblad.

Titelmatchen hade kunnat bädda för ett laddat svenskmöte mellan Fornling och den flerfaldige mästaren Badou Jack. Nu blir det dock Bösel som närmar sig ett möte med Jack istället.

Förlusten var Fornlings andra i karriären och satte stopp för en fem matcher lång vinstsvit. Nu står 30-åringen med ett matchfacit på 15-2 som proffsboxare.


RELATERAT: Skandalscener inför stormatchen – svenske världsstjärnan mitt i kaoset!


 

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara