Yoel Romero vägrar tävla i lätt tungvikt – här är anledningen

Därför vill fruktade kubanen inte mäta sig med Jon Jones och co

Yoel Romero är för närvarande högaktuell för sitt kommande titelmöte i mellanvikt. Detta då han utmanar Israel Adesanya om bältet på UFC 248 i helgen. Titelmötet blir Romeros tredje, efter att han mött Robert Whittaker två gånger tidigare men förlorat båda gånger.

Men även om det skulle bli en förlust även på lördag så har kubanen inga avsikter att testa att gå upp till lätt tungvikt framöver.

Anledningen till att Romero inte vill tävla i divisionen där Jon Jones är mästare och där Alexander “The Mauler” Gustafsson tävlat genom hela sin karriär är enkel – det är nämligen omöjligt, om man ska tro honom själv.

UFC 248 MMA UFC Israel Adesanya Yoel Romero

Från vänster: Yoel Romero och mästaren Israel Adesanya, som gör upp i titelmatchen på UFC 248 i helgen. Foton: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports samt Jasmin Frank-USA TODAY Sports.

“Är omöjligt – har respekt för mitt jobb”

Romero menar nämligen att det är alldeles för mycket vikt att gå upp – trots att han missat matchvikten för mellanvikt flera gånger tidigare.

– När jag tränar går jag ner i vikt, och väger max 210 lbs (viktgränsen för lätt tungvikt är 205 lbs). Det är omöjligt. När jag inte tränar, boom – då är jag tungviktare. Men när jag tränar är det inte möjligt för mig att gå upp i vikt. Det är inte möjligt eftersom jag tränar på bra. Jag har respekt för mitt jobb, säger Romero till MMA Junkie.

– När man inte sover bra och äter dåligt kan man begå misstag. När jag tränar bra är det omöjligt för mig att gå upp, och de potentiella motståndarna i lätt tungvikt är för tunga, fortsätter kubanen.

Läs mer om helgens titelfight på UFC 248 här.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara