Jack Hermansson tar sikte på ex-mästaren — och dissar Darren Till!

✔ EXKLUSIV INTERVJU: "Han har väldigt mycket kvar att bevisa i mellanviktsdivisionen"

Den Norge-baserade UFC-svensken Jack “The Joker” Hermansson är tillbaka i vinstkolumnen och fortsätter klättra uppåt i mellanviktsklassen!

22 maj besegrade han den unga talangen Edmen Shahbazyan via enhälligt domslut. Den välbehövliga vinsten gör att “The Joker” tar sjätteplatsen och kan börja tänka på en titelmatch igen. Han är nu 2-2 under sina fyra senaste matcher, där hans nederlag kommit mot divisionens absoluta toppskikt.

I en intervju med MMAnytt-reportern Sebastian Vendel-Martinez så berättar Hermansson om nästa steg i karriären. Enligt “The Joker” så vore en match och vinst mot ex-mästaren Robert Whittaker ett perfekt sätt för honom att visa att han förtjänar att slåss om titeln härnäst.

Förutom Whittaker så har Hermansson ett annat namn i tankarna.

 — I den här viktklassen har alla slagit alla, och det känns som att det bara är den som har [en bra dag] som vinner egentligen. Det gör också att det blir väldigt öppet. Den som kedjar ihop två vinster mot toppnamnen ligger väldigt bra till för att få en titelmatch. Det är ju det som är min dröm, att få titeln.

— Whittaker ska ju egentligen gå [titelmatch] men väljer att vara pappa just nu. Slår du honom så ska du ha en titelmatch. Han är så bra! Nummer två är Paulo Costa, speciellt om han hade slagit (Jared) Cannonier!HETAST JUST NU


UFC: Jack Hermansson vs Paulo Costa?

Intervjun med Hermansson var gjord innan det stod klart att Paulo Costa dragit sig ur matchen mot Cannonier. De skulle ha mötts 21 augusti men nu blir det istället Kelvin Gastelum som hoppar in som ersättare.

Divisionsmästaren Israel Adesanya försvarar sin titel mot Marvin Vettori nästa helg och Whittaker tar en kort paus. Det betyder att det skulle öppna upp möjligheten för Hermansson att möta Costa.

Först verkar det dock som att Costa måste reda upp sina problem med UFC. Han hävdar nämligen att UFC utannonserat matchen mot Cannonier innan han skrivit under något kontrakt, och han är inte heller nöjd med sin lön! 

En annan möjlig match vore mot Darren Till, mot vilken Hermansson var inbokad att möta innan britten skadade sig. “The Joker” är dock inte imponerad över vad han sett av “The Gorilla” än så länge.

 — Darren Till har väldigt mycket kvar att bevisa i mellanviktsdivisionen. Inaktiv, skada efter skada och har bara gått två matcher. Han förtjänar att flytta ned lite grann, sade Hermansson med ett skratt.

Du kan se hela intervjun i videon ovan eller på vår YouTube-kanal.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtJack HermanssonSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...