Guram Kutateladze (höger) med tränaren och forne UFC-fightern Hamid "Akira" Corassani (vänster). Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Guram Kutateladze vädjar till Superior Challenge: “Ge mig en match!”

Guram Kutateladze vill fightas i den svenska topporganisationen Superior Challenge - och grundaren Babak Ashti är intresserad.

Guram Kutateladze, som tränar på Redline Training Center i Malmö och står med ett professionellt matchfacit på 7-2, har inte gått någon MMA-match sedan i september förra året. Nu börjar den talangfulla 25-åringen bli otålig.

Kutateladze gick nyligen ut med en utmaning till Simon Sköld, som han hoppades kunna möta i en lättviktsdrabbning på Superior Challenge 16 i Stockholm. Trots att många visade ett stort intresse för matchen bokades den dock inte – då Sköld redan hade en annan match planerad som strax senare blev officiell.

Att Kutateladze inte fick sin önskan om att möta Sköld uppfylld innebär dock inte att han har gett upp hoppet att fightas på galan. Nyligen gick han nämligen ut med ett inlägg på Instagram där han vädjar till organisationen att ge honom en annan match – i vilken viktklass som helst mellan 69 och 75 kg.

GIVE ME A FIGHT AT SUPERIOR CHALLENGE!!! I'm ready to go in any weight class between 69 kg and 75 kg! Come on ! @superiorgroupinternational @superiorchallenge @superiormanagement @superiorwear @superiorgear #GiveMeFight #SuperiorChallenge #stockholm #malmö #sweden #fight #gk #guramkutateladze

A post shared by 🇸🇪 Guram Kutateladze 🇬🇪 (@guram_dze) on

Mindre än två veckor kvar

Kutateladze är en spännande fighter som har vunnit fyra raka matcher – senast mot Gocha Smoyan via en brutal knockout. Tiden håller dock på att rinna ut för denna gång, då Superior Challenge 16 går av stapeln så snart som den andra december.

Efter Kutateladzes Instagram-inlägg tog MMAnytt kontakt med Babak Ashti, grundare av Superior Group International, som skrev följande svar i ett textmeddelande:

“Vi tittar gärna på ett eventuellt samarbete med Guram kring framtida galor.”

Att Kutateladze skulle få en match på mindre än två veckors varsel verkar alltså osannolikt – även om organisationen mycket väl kan tänka sig att ha med honom på någon kommande gala.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttSuperior ChallengeSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...