Dominant vinst för Khamzat Chimaev – motståndaren klappar till slag

✅ Allstars-talangen fortfarande obesegrad ✅ Hårda slagen tvingar amerikanen att ge upp

Nyligen avrundades BRAVE CF 20 i Hyderabad, Indien. I huvudmatchen fick vi se en av Sveriges mest lovande MMA-talanger, Khamzat Chimaev, gå sin fjärde proffsmatch – som han tog på endast en veckas varsel.

Chimaev ställdes mot den mer rutnierade amerikanen Sidney Wheeler, som omedelbart försökte överrumpla honom med ett par smällar så fort den första ronden var igång. “Borz” svarade då snabbt med en nedtagning och började genast mata stenhård ground and pound. Det dröjde inte länge innan Wheeler fick nog och klappade, vilket alltså gav Chimaev segern via submission efter endast 36 sekunder.

Efter förlusten står Wheeler nu med åtta segrar och fyra nederlag i sin professionella MMA-karriär. Enligt Chimaevs manager Majdi Shammas är Wheeler också en obesegrad boxare med 17 vinster, som även har ett matchfacit på 25-5 i kickboxning och omkring 400 brottningsmatcher bakom sig. Trots all erfarenhet var han dock ingen match för Chimaev – vilket säger en hel del om den stigande stjärnans kapacitet.

Chimaev, som tränar på Allstars Training Center i Stockholm, står nu med ett matchfacit på 4-0. Han har avslutat alla sina vinster som proffs och verkar utan tvekan vara redo för allt tuffare motstånd framöver.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara