Zebaztian "The Bandit" Kadestam. Foto: Mazdal Cavian/MMAnytt

Zebaztian Kadestam efter förlusten: “No plan B – we back on the grind”

Det blev en tuff förlust för Zebaztian Kadestam under helgens Superior Challenge 15. Men istället för att drunkna i besvikelse och självömkan, är han redan tillbaka och sliter i klubblokalen.

A loss will never define me, how I bounce back will define me,” skriver “The Bandit” på Instagram.

Under lördagens Superior Challenge 15 fick vi se en av Sveriges främsta welterviktare – Zebaztian Kadestam (8-3) – tillbaka i buren på hemmaplan.

Kadestam, som är den regerande mästaren i filippinska Pacific Xtreme Combat, matchades tufft då han gick in som underdog mot finnen Juho Valamaa (13-4). Vi fick se ett spännande krig där det stundvis såg bra ut för svensken, innan Valamaas tryck i klinchen och brottningen tillslut blev för mycket.

Valamaa var vid ett tillfälle väldigt nära att dra ut Kadestam med en rear-naked choke, som “The Bandit” dock lyckades ta sig ur. I slutändan försökte finne sig dock på samma submission igen, varpå svensken tvingades klappa.

Didn't go my way this time so back to drawingboard and come back better. Thank you everyone for your support

A post shared by The Bandit 754 (@zebaztiankadestam) on

“Jag känner bara besvikelse,” sa Kadestam till MMAnytt efter matchen.

Intervju med Zebaztian Kadestam

Intervju med Zebaztian Kadestam #SuperiorChallenge15

Publicerat av MMAnytt.se den 1 april 2017

 

Kadestam hade som många andra hoppats på att säkra ett UFC-kontrakt vid vinst. Nu kommer han dock behöva återvända till vinstkolumnen innan det kan bli aktuellt och chansen att göra debut i Globen är borta – åtminstone för tillfället.

Pancrase-fightern vägrar dock att ge upp och låta en förlust definiera honom. Han är redan tillbaka i träning och hade följande att säga via Instagram:

https://www.instagram.com/p/BSbpTuogO_P/?taken-by=thebandit754

 

Vi på MMAnytt ser fram emot att se “The Bandit” tillbaka och kriga i buren!

 

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterPacific Xtreme CombatPancrase GymRekommenderatSenaste NyttSuperior ChallengeSvenska FightersSvenska NyheterVideoz-Galorz-Klistrad artikelZebaztian Kadestam

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...