Foto: Stefan Romare-MMAnytt / Skärmdump-Excellence FC

18-årige supertalangen gör det igen!

✅ Briljerar i Linköping - avslutar landslagsfighter ✅ Tränades av UFC-stjärnan ✅ "Har allt som krävs för att gå hela vägen"

Abdurakhman Nasrutdinov. Det är ett namn att lägga på minnet för alla MMA-fans.

Den ryske monstertalangen – som representerar Västerås Fight Club – är endast 18 år gammal, men har på kort tid etablerat sig som ett av MMA-Sveriges mest spännande framtidsnamn. Nyligen visade han återigen var all hype kommer ifrån, när han precis avslutade landslagsfightern Sebastian Gonzalez via teknisk knockout på Excellence FC 2 som pågår i Linköping i skrivande stund.

I vanlig ordning öppnade Nasturdinov med blixtsnabba sparkar, innan Gonzalez fick en nedtagning. Det dröjde dock inte länge innan Nasturdinov vände på steken – varpå TKO-segern genast kunde säkras med flera stenhårda slag, endast en minut och 33 sekunder in i rond ett.

View this post on Instagram

@abdurahmannasrutdinov winner by TKO 🌟

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

Nästa MMA-stjärna? “Har allt som krävs”

Innan han började tävla i buren var Nasrutdinov en meriterad fighter inom den stående grenen Sanda, även känd som kinesisk kickboxning. I Dagestan har han bland annat skolats av stjärnskottet Zabit Magomedsharipov, som tagit UFC med storm och etablerat sig som en spännande toppfighter med sina okonventionella tekniker.

Nasrutdinov har nu tränat MMA i Västerås i ungefär ett år och samlat ihop ett fläckfritt matchfacit på 3-0, efter imponerande prestationer på Fight Club Rush 5, Nerike MMA Series 1 samt nu även Excellence FC 2.

– Han har allt som krävs för att gå hela vägen, säger VFC-tränaren Jörgen Hamberg till MMAnytt.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara