Adam Westlund vs. Robin Roos
Robin Roos (vänster) och Adam Westlund (höger). Foto via Ostrogonac Productions / Söders Fight Gym

Skräckskadan ställer in helgens superfight

✅ Opererades akut ✅ "Har verkligen försökt ..."

Adam Westlund vs. Robin Roos kommer inte bli av i helgen trots allt.

Superfighten ställs in då Westlund har råkat ut för en otäck olycka på hemmaklubben Söders Fight Gym i Gävle. Det var i sparring med den svenske mästaren Christian “Lången” Stigenberg som han träffades av ett knä – rakt i skrevet.

Enligt tränaren och Lord of the Cage-arrangören Thomas Haaranen tränade Westlund dessutom utan suspensoar, vilket knappast gjorde saken bättre…

“Adam har själv inte velat ställa in”

I ett inlägg på Instagram förklarar Westlund att han tvingades akutopereras för tre veckor sedan. Anledningen till att avhoppet kommer först nu är att han försökt vara kvar kortet in i det sista – men till sist tog Haaranen beslutet att ställa in matchen.

– Jag har verkligen försökt, säger Adam Westlund, som ber om ursäkt till fansen. Samtidigt smyger han in en liten pik till motståndaren Roos, som drog sig ur på grund av en förkylning sist de var bokade att mötas.

Haaranen är själv besviken – men lovar att Galan – Lord of the Cage fortfarande kommer bli ett spännande evenemang.

– Det känns milt sagt för jävligt, men det här var det enda rätta. Adam har själv inte velat ställa in då han vet hur mycket jobb jag lagt ner. Galan – Lord of the Cage kommer fortfarande bli grym, oavsett matchkort. Det är många andra bra matcher på kortet också, men självklart är det ledsamt att huvudmatchen stryks, säger Thomas Haaranen till MMAnytt.

“Kurdimus Prime” går nu huvudmatch

Haaranen bekräftar även att welterviktsmötet mellan den obesegrade svensken Rostem “Kurdimus Prime” Akman och den danske veteranen Frodi Hansen blir galans nya huvudattraktion.

Rostem “Kurdimus Prime” Akman. Foto: Acman Produktion / Vince Cachero-MMAnytt

Galan – Lord of the Cage äger rum i Stora Gasklockan i Gävle nu på lördag. Eventet kommer fortfarande bjuda på flera spännande matcher, som varvas med mat och dryck, livemusik samt uppvisningar.

Biljetter finns tillgängliga via Tickster (pris: från 345 kronor). Hela eventet sänds dessutom live online via pay-per-view på den väletablerade plattformen FITE.tv – där MMAnytts Ashah Tafari och Johan Taliercio kommer debutera som kommentatorer. Köp din PPV här (pris: 14.99 dollar, ca. 139 kronor).


LÄS MER: MMAnytts Ashah & Johan debuterar som kommentatorer för Westlund vs. Roos!


Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

  • Weltervikt (proffs): Rostem Akman vs. Frodi Hansen
  • Catchvikt, -80 kg (A-klass): Christian Stigenberg vs. Taylan Isik
  • Catchvikt, -63 kg (proffs): Bartosz Wojcikiewicz vs. Nazariy Danylyuk
  • Catchvikt, -55 kg  (A-klass): Nina Back vs. Millie Eriksson
  • Lättvikt (proffs): Arman Popal vs. Alejandro Toutparfait
  • Weltervikt (A-klass): Viktor Ekelund vs. Theodor Berggren
  • Fjädervikt (A-klass): Martin Wiklund vs. David Hedlund
  • Catchvikt, -58 kg (B-klass): Lisa Lingvall vs. Josephine Breisch

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara