Skadade sig inför rivalmötet – kunde inte träna: “Katastrof”

✅ Avslöjar: "Hoppade runt på kryckor ..."

Under helgens Superior Challenge 20 fick vi äntligen se det uppmärksammade rivalmötet mellan de svenska MMA-talangerna Adam Westlund och Robin Roos – ett laddad derby mellan Gävleklubben Söders Fight Gym och Västerås Fight Club.

Roos var den som inledde starkast i rond ett, där han bland annat lyckades sänka sin motståndare. Men i de senare ronderna var det Westlund som drog i från, för att i slutändan säkra segern genom ett sylvasst delat domslut efter tre ronders krig.


LÄS MER: VILKEN MATCH! Adam Westlund besegrar Robin Roos efter GALET krig!

LÄS OCKSÅ: Superior Challenge 20 – Fullständiga resultat


Nu avslöjar Westlunds tränare, Thomas Haaranen, häpnadsväckande detaljer om stjärnskottets förberedelser inför matchen.

Hyllar Adam Westlund: “En sann krigare!”

Haaranen skriver bland annat att Westlund ska ha ådragit sig en stressfraktur i foten fem veckor tidigare – och därav fått “hoppa runt på kryckor.” Måndagen under fight week var första gången Westlund kunde träna efter skadan, enligt tränaren.

– Så jag kan säga att förberedelserna inför denna match lugnt sagt varit katastrofala. Har ni hört Adam ens yppa ett ord om detta i någon av alla intervjuer? Nä inte ett ord, en sann krigare! Adam vägde dessutom 8 kg mindre än Roos igår, vilket är en enorm viktskillnad på denna nivå! Det var mycket som stod på spel i denna match. Att kunna prestera så här bra med all den press som varit, det är få förunnat! Tack för att du försvarade våra färger broder! fortsätter Haaranen i sitt inlägg (via Instagram):

View this post on Instagram

Adam Westlund, vilken insatts! Jag tror inte riktigt alla har greppat storheten i prestationen! Adam åkte för ca 5 veckor sedan på en stressfraktur i foten och fick hoppa runt på kryckor. Adam tränade sitt första pass på klubben i måndags efter skadan. Så jag kan säga att förberedelserna inför denna match lugnt sagt varit katastrofala. Har ni hört Adam ens yppat ett ord om detta i nån av alla intervjuer, nä inte ett ord, en sann krigare! Adam vägde dessutom 8kg mindre än Roos igår, vilket är en enorm viktskillnad på denna nivå! Det va mycket som stod på spel denna match. Att kunna prestera så här bra med all den press som varit, det är få förunnat! Tack för att du försvarade våra färger broder! #södersfightgym #superiorchallenge #sonavfrusenjord #mma #teamsfg #jabb.se @adamweslundsfg

A post shared by SödersFightGym/Thomas Haaranen (@sodersfightgym) on

Westlund vs. Roos hade bokats in två gånger innan helgens uppgörelse, men då ställts in vid båda tillfällena på grund av sjukdom respektive skada. Efter den efterlängtade vinsten är Westlund nu fortsatt obesegrad med ett professionellt record på 3-0.

Se MMAnytts intervjuer med Adam Westlund och Robin Roos efter matchen i videoklippen nedan!

Adam Westllund:

VILKEN MATCH!!! Adam Westlund vinner rivalmatchen efter galet krig

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 7 december 2019

Robin Roos:

Intervju med Robin Roos efter Superior Challenge!

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 7 december 2019

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara