Från vänster: Alexander "The Mauler" Gustafsson och Luke Rockhold. Foton: Per Haljestam-USA TODAY Sports samt Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports.

“The Mauler” avslöjar sanningen bakom utmaningen till Luke Rockhold

✅ Berättar om missen: "Stackaren, tror att det är andra gången ..."

Alexander “The Mauler” Gustafsson har officiellt gått i pension från MMA. Det har dock inte stoppat media och fans från att spekulera i om det blir en comeback i UFC för den svenske stjärnan, och Gustafsson har själv medgett att det “kliar i fingrarna”.

Det var i en intervju med MMA Viking tidigare under hösten som Gustafsson öppnade för en match mot den tidigare mellanviktsmästaren Luke Rockhold.

– Luke Rockhold vore en bra lönedag. En fight mot honom vore ett bra sätt att komma tillbaka. Han är en tuff kille, en legendar, sade Gustafsson då.

“Stackaren …”

Nu förklarar Gustafsson att det aldrig varit snack om att han utmanat Rockhold, som vid tillfället precis blivit brutalt knockad av Jan Blachowicz.

– De frågade mig vad jag tyckte om en match mot Luke Rockhold, och jag sa att jag befann mig i ingenmansland och inte visste om jag helt hade gått i pension. Men om jag skulle komma tillbaka hade det potentiellt varit en bra match för fansen att se. Det blev som att jag hade utmanat honom, men så var det inte riktigt. Killen hade ju precis blivit knockad, och det blev ett jävla snack om det. Stackaren, jag tror att det är andra gången jag har utmanat honom fast det inte var meningen, säger Gustafsson under AK Fighting Championships nyliga presskonferens.

Nyligen stod det klart att Gustafsson gör comeback i ringen – dock inte i MMA. Det handlar om ett möte i nogi-grappling med den svenske MMA-talangen Anton Turkalj.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara