Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Kryptiska hinten – från “The Mauler”

✅ Har vi verkligen sett det sista av Alexander Gustafsson i UFC? ✅ Stjärnan talar ut: "Saknar det mer och mer ..."

När Alexander Gustafsson valde att meddela sin pension från UFC kom beslutet som en chock för många. Men är en comeback verkligen helt utesluten, om man frågar “The Mauler” själv?

MMAnytt fick nyligen en exklusiv intervju med den svenske MMA-stjärnan och nu, drygt en månad efter UFC Stockholm, medger Gustafsson att han fortfarande har svårt att landa i det hela.

– Jag gick min senaste fight nu mot Anthony Smith i Globen och det gick inte som jag hade tänkt mig. Jag kände en otrolig frustration, jag är en riktigt dålig förlorare och jag lämnade kvar mina handskar i buren och kände att nu är det bra liksom. Med det sagt så pirrar det jävligt mycket i händerna fortfarande. Det är väldigt nytt, det har gått en månad och jag är långt ifrån en pensionerad fighter i mitt sätt att tänka och sådär. Man har tagit sitt beslut och så vidare men det tar tid att anpassa sig och acceptera det nya i sitt liv och ens roll i det hela, säger Alexander Gustafsson till MMAnytt.

“Blir lite sugen på att tävla själv”

I veckan kunde vi avslöja ett nytt stort MMA-steg för Gustafsson. Han har nämligen gått in som partner i AK Fighting Championship – en svensk MMA-promotion och organisation som satsar på framtidens stjärnor.

– Det är kul att sporten växer i Sverige och att det blir fler och fler event för fighters att tävla och få erfarenhet ifrån. För min egen del blir man ju lite sugen på att tävla själv igen. Det kliar i fingrarna, erkänner han.

Alexander Gustafsson

Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Det nya samarbetet är något som, för att använda Gustafssons ord, stillar hans begär – om än tillfälligt. Nu har den flerfaldige titelutmanaren en del att ta ikapp, när det kommer till att hålla sig uppdaterad kring MMA-scenen.

– Jag har inte tittat så mycket alls på MMA i och med att man har varit så aktiv själv. Man har varken tid, ork eller lust att titta, det är klart att man kollar på någon fight om det är någon i min division som tävlar, det är ju intressant, självklart – det kan ju vara en eventuell motståndare. Men annars så har jag varit väldigt dålig på att titta, jag har bara försökt skapa så mycket distans till sporten som möjligt, för man lever det ju varje dag. Men nu är det andra bullar, så nu har man lite att ta igen och se vad som händer, säger Gustafsson.

“Ingen vet vad framtiden har att utvisa”

Hur ligger det till med din egen träning nu efter UFC Stockholm?

– Jag är på gymmet, på Allstars Training Center varje dag. Jag är med grabbarna där, vi hänger, tränar på lagom mängd och sådär. Så ja, som sagt, det är nytt. Jag tävlar fortfarande i huvudet någonstans, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Så jag måste landa lite. Det kliar oerhört mycket i händerna, det är så nytt.

Vissa, inklusive Jon Jones, har sagt att de inte riktigt tror på ditt pensionsbesked. Hur känner du själv nu, drygt en månad efter matchen i Globen? Är en comeback helt utesluten?

– MMA har varit en stor del av mitt liv under en väldigt lång tid. Den första juni i Globen var väldigt tungt för mig och jag är en känslosam person, det kändes förjävligt efter förlusten och det kändes som “game over” i den stunden. Jag hade hoppats på ett annat utfall, men det blev som det blev och någonstans måste jag gå vidare från det. Men det är klart att för var dag som går så saknar man det mer och mer.

Gustafsson avslutar med en kryptisk hint:

– Ingen vet vad framtiden har att utvisa…


LÄS MER: Alexander Gustafsson talar ut – om känslostormen: “Plåster på såren”

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson fick inte ett värdigt farväl – och det är ert fel

VIDEO: Se presskonferensen med Alexander Gustafsson efter UFC Stockholm!


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den sjunde juli klockan 18.00.

Om Alexander Gustafsson väljer att komma tillbaka – vem vore då en bra motståndare? Kommentera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...