Alexander Gustafsson om skräckskadan: “Aldrig känt en sådan smärta”

✅ The Mauler om stormatchen: "Har inga ursäkter ..."

I december gick den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson sin tredje titelfight i UFC. Det var ett efterlängtat returmöte mot rivalen Jon Jones som hela Sverige och stora delar av MMA-världen hade sett fram emot i över fem år.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Men stormatchen, som toppade nyårsgalan UFC 232 i Los Angeles, gick inte som “The Mauler” hade hoppats på. Ett tidigt knä i ljumsken stängde ner svenskens rörelse och i den tredje ronden blev det en svidande förlust efter att ha tagit emot flera hårda slag på marken.

– Jag presterade inte som jag brukar. Jag hade inget bra fotarbete. Och jag har inga ursäkter, det är inte så, men efter Jon Jones fick in det där knät kunde jag inte riktigt hitta tillbaka till min rytm. Jag kunde inte röra mig som innan. Jag kände bara en hel del smärta. Jag har aldrig tidigare känt en sådan smärta i en fight under min karriär, säger Alexander Gustafsson (via MMA Fighting) och fortsätter:

– Han stoppade mig där och då, helt enkelt. Jag försökte röra mig, använda mitt fotarbete, försöka sparka honom eller attackera, vara explosiv. Men inget av det fungerade. Jag kunde helt enkelt inte, med den smärtan i ljumsken.


LÄS MER: Alexander Gustafsson: “Jon Jones är en missbrukare”


“Nu fortsätter jag bara framåt”

Även om det blev en tuff förlust i vad som länge var Gustafssons drömmatch – och även om en ny titelchans ser avlägsen ut med tre misslyckade försök att ta bältet – så menar svensken att han inte tänker så värst mycket på nederlaget i dagsläget.

– Han gjorde vad han behövde göra för att besegra mig och Jon är den bästa av dem alla. Jag känner inte att jag tänker på den där förlusten i nuläget. Det är som det är och nu fortsätter jag bara framåt, konstaterar Gustafsson.

Alexander Gustafsson återvänder till buren nu på lördag, då han tar sig an den nummer 4-rankade amerikanen Anthony Smith på UFC Stockholm i Globen. Läs mer om galan här.

Hör mer om matchen mot Jon Jones och huvudfighten på UFC Stockholm i MMAnytts exklusiva intervju med Alexander Gustafsson i videon nedan!


RELATERAT: Därför har Anthony Smith ingen gameplan för Alexander Gustafsson


 

 

Inter vs Barcelona

 

4.15 – 1.80

 

3 Oktober | 21:00 | Champions League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara