Här är “The Maulers” knep – för att vinna i UFC-comebacken

✔ Avslöjar taktiken: "När han är helt jävla pang-slut"

Den 25 juli är dagen som hela MMA-Sverige längtar efter. Då går nämligen två UFC-svenskar match på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi – och en av dem är ingen mindre än legendaren Alexander “The Mauler” Gustafsson, som gör sin comeback till buren efter förra årets pensionsbesked.

Den här gången kommer Gustafsson inte tävla i 93-kilosklassen. Istället får han för första gången upp till tungvikt – för att göra upp mot ex-mästaren Fabricio Werdum.

Och Gustafsson vet precis hur han ska gå tillväga för att vinna matchen.

– Det är en trerondare, så jag myser lite i början av första ronden och sedan tar jag över i andra och tredje. Det får bli ett avslut i tredje då – när han är helt jävla pang-slut, säger Alexander Gustafsson i en exklusiv intervju med MMAnytt.

– Jag kommer krossa honom, det är bara det som gäller, lovar “The Mauler” i samma intervju.


LÄS MER: Alexander Gustafsson kaxiga utspel: “Jag ska krossa hans ansikte”

LÄS OCKSÅ: Avslöjar: Så mycket väger “The Mauler” i tungvikt


Alexander Gustafsson: “En ära att få tävla mot honom”

Men trots självsäkerheten, och faktumet att han redan gjort bra ifrån sig i sparring mot Werdum, så har Gustafsson stor respekt för sin kommande motståndare.

– Han är en legendar av sporten. Han är en av de få i sporten som har lyckats hålla sig fit och tränat och tävlat så pass länge som han har gjort. Och det han har gjort för sporten är sjukt stort, så det är en ära att få tävla mot honom, menar Gustafsson.

Gustafsson har tidigare tagit en stark ställning mot doping, i synnerhet i samband med den skandalomsusade rematchen mot 93-kilosmästaren Jon Jones. Men att Werdum nyligen var avstängd efter att ha testat positivt för steroider är inget som den svenske storstjärnan tänker på inför den stundande fighten.

– Nej, inte direkt. Jag ser honom som ett motstånd. Jag kommer krossa, jag kommer vinna, det är det som gäller liksom. Jag ser min chans här nu. Jag står här idag och jag är lyckligt lottad att kunna stå här idag och få ta mig an den här utmaningen, så jag kommer ge precis allt jag har. Jag har intentioner på att vinna stort, kliva in och göra ett statement för tungvikten. Sedan får vi ser var det bär vägen någonstans. Nu har han varit avstängd i två år och sådär, men det är sak samma. Jag kliver in och möter en vass Werdum helt enkelt, inget annat, säger Gustafsson.

Se hela intervjun med Alexander Gustafsson i videon nedan!


LÄS MER: “The Mauler” om galna gymfighten – med Fabricio Werdum: “Jag vann”

LÄS OCKSÅ: “The Mauler” om Sveriges främsta MMA-talang: “Är en Khabib 2.0”


Prenumerera på YouTube-kanalen MMAnytt TV för fler exklusiva MMA-videos på svenska!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...