Foto: Albin Lager / Dolly Clew-Cage Warriors / Stefan Romare-MMAnytt

Anton Turkalj SÅGAR Kenneth Bergh: “Helt sjukt – vilken nolla!”

✅ Svenske talangen rasar mot norske stjärnan!

Det svenske MMA-stjärnskottet Anton Turkalj, 23, har under hela 2019 försökt jaga en fight mot Norges Kenneth Bergh. Den mer erfarne norrmannen har dock inte visat sig villig att ta sig an utmaningen – trots hårda ord från den kaxige Göteborgaren.

Senast ska Turkalj, som nu är 4-0 som proffs, ha erbjudit sig att möta honom på Superior Challenge 20 i Stockholm den sjunde december. Något som talangen även berättade i en intervju med MMAnytt.

Men under fredagen kom nyheten att Bergh istället bokats att möta tjecken David Marcina. Norrmannen, som själv har ett matchfacit på 7-0 med en no-contest, möter alltså en fighter som förlorat fler matcher än han vunnit (15-19).


LÄS MER: Slogs framför UFC-bossen – nu är Kenneth Bergh klar för Superior 20


Anton Turkalj: “Bad specifikt om att få möta Kenneth Bergh”

Detta blir den andra matchen i rad där Bergh kommer in som tydlig favorit. Sist vann han nämligen mot en proffsdebutant, och efter dagens matchavslöjande har Turkalj nu fått nog.

– Det är helt sjukt, vilken nolla han är! säger Anton Turkalj till MMAnytt och fortsätter:

– Kenneth ”The Coward” Bergh. När jag hörde att Kenneth ska möta ytterligare en ”bag”-fighter så kände jag att nog är nog. Genomskådar inte fler honom? Han möter alltså en kille som ingen någonsin har hört talas om. Superior fick importera en bag-fighter från Tjeckien med 19 förluster för att få Kenneth att inte dra sig ur. Jag bad specifikt om att få möta Kenneth men han tackade nej, igen. Han är livrädd att hans fasad ska ta slut. Han vet att en fight emot mig hade varit avslöjandet han är så rädd för. Hans tatueringar är hans ”sköld” för att maskera vem han egentligen är, en feg person som inte vill möta motstånd. Han är som “prison break”-karaktären som tror han är så tuff och hård tills han möter en riktigt man. Jag är den mannen för Kenneth.

Grapplas mot Alexander Gustafsson i Göteborg

Även om han återigen fått se sin utmaning ignoreras av Bergh, så har Turkalj dock en annan spännande match framför sig. Den elfte december – alltså bara fyra dagar efter Berghs match – möter han nämligen den svenske UFC-stjärnan Alexander Gustafsson i no gi-grappling.

Matchen mot Gustafsson går av stapeln på AK Fighting Championship 3, som äger rum i The Theatre i Göteborg.


Mer om Anton Turkalj på MMAnytt:


Glöm inte att prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för fler exklusiva MMA-videos!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara