Awat Kohzadi. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Ny match klar för Fight Club Rush 5!

✅ KLART: Heta talangen fightas på hemmaplan: "Folk KOMMER veta vem jag är"

Den stora MMA-galan Fight Club Rush 5 har fått en ny spännande match bokad. Det är ingen mindre än den karismatiske Västerås Fight Club-talangen Awat Kohzadi som nu är klar för match på hemmaplan, där han ställs mot Akademi Nords Jakob Valegren.

Matchen går i MMA-klass A och viktklassen är bantamvikt, -61,2 kg.

View this post on Instagram

FCR5: @awatakm vs @jakobvalegren Buy your tickets at Ticketmaster, link in bio. @ticketmaster_sverige @mmanytt_ashah @vasterascity @stefanromaremma @frejamma @akademinord @vasterasfightclub @coachhamberg @zlatkoostrogonac90 @ostrogonacproductions @kimura.se @vasterastidning @svenska_mma_forbundet @mmalandslaget #mma #mmafight #ostrogonacproductions #fight #mmafighter #warrior #knockout #beastmode #karate #bjj #onechampionship #ufc #ufceurope #bellatormma #mmatraining #mma #ko #tko #fcr5 #FCR5

A post shared by FCR (@fightclubrushfcr) on

Awat Kohzadi har MMA-landslaget i sikte

Kohzadi är den regerande svenska mästaren i MMA-klass B. Efter SM-guldet i januari gick han över till A-klass och för närvarande har han en två matcher lång vinstsvit.

– Jag har sagt det, jag kommer vara med i landslaget. Jag kommer vissa vem jag är. Folk kommer veta vem jag är, okej? Folk tycker jag är dryg, kaxig på matcher… Jag ber om ursäkt, men vad fan ska jag säga – förlåt för att jag är jag, mig själv. Men jag har alltid respekt för mina motståndare efter matcherna och så. Och jag vill möta bra killar så klart, för jag vill visa av vilken kaliber jag är, förstår du? Jag kan inte vara hemma och tro att jag är bäst och inte möta de duktiga killarna. Det går inte alltså. Då lever man i en annan jävla värld, sa Awat Kohzadi i en exklusiv intervju med MMAnytts Stefan Romare, efter att ha låst ut den mer erfarne Kevin Osorio med ett armlås på Excellence Fighting Championship 1 i Linköping förra månaden.

Valegren å andra sidan såg vi senast fightas i mars. Då gick han en titelfight mot Aaron Cobourne på Battle Arena 54 i Birmingham, England – som slutade i förlust via domslut.

Fight Club Rush 5: Uppdaterat matchkort

Fight Club Rush 5 blir organisationens största gala hittills. Eventet, som arrangeras av Västerås Fight Club i samarbete med Ostrogonac Productions, går av stapeln i Bombardier Arena den 31 augusti. Galan äger denna gång rum i arenans A-hall vilket innebär större publik – och nytt för denna gång är även att alkoholförsäljning kommer finnas på plats.

Se galans uppdaterade matchkort nedan!

Huvudkort (professionell MMA):

  • Catchvikt (63 kg): Amir Malekpour vs. Hamid Sadid

Underkort (MMA klass-A):

  • Bantamvikt: Awat Kohzadi vs. Jakob Valegren

Sugen på att uppleva svensk MMA av toppklass i Västerås? Biljetter hittar du här via Ticketmaster (pris från 275 kronor).


Mer om Fight Club Rush 5 på MMAnytt:


Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...