Så ska Fight Club Rush slå på stort i sommar: “Som rockstjärnor”

✅ FCR 5 blir Västerås största MMA-gala någonsin ✅ "Kommer gå att ta en bira och se svensk MMA av toppklass"

Den svenska MMA-organisationen Fight Club Rush, som arrangeras av Västerås Fight Club och Ostrogonac Productions, har sakta men säkert gjort ett namn för sig med spektakulära galor i Västerås.

De fyra första FCR-galorna arrangerades i Bombardier Arenas C-hall. Men nu är det dags att expandera. Organisationen lovar att nästa event, FCR 5 som äger rum den 31 augusti, blir större och starkare än någonsin tidigare.


“Huvudmatchernas spelare skall känna sig som rockstjärnor”


– Nu satsar vi på den stora hallen, det vill säga A-hallen i Bombardier Arena där vi kan presentera idrotten för en större och hungrigare publik. Det kommer gå att ta en bira och se svensk MMA av toppklass och för de som fightas kommer vi medialt lyfta dem högre och bättre än de någonsin varit med om. Huvudmatchernas spelare skall känna sig som rockstjärnor när de går in och visar hur sjukt bra och på gång svensk MMA är, säger en av arrangörerna, Jörgen Hamberg, till MMAnytt.

Medarrangören Zlatko Ostrogonac fyller i:

– FCR 5 kommer att hållas i den större hallen som och anledningen är att intresset för MMA i Västerås växer från dag till dag. Det var stort intresse för FCR 4 från starten, och när det väl var dags för galan visade det sig vara så pass stort tryck att vissa i publiken var tvungna att stå upp. Där vill vi inte hamna igen och begränsa oss själva. Vi på FCR vill alltid ge publiken en bra upplevelse när de kommer på våra event.

Vill boka superfighten som huvudmatch

Galan kommer bjuda på flera spännande matcher i både professionell MMA och A-klass, där publiken får se några av Sveriges hetaste framtidsnamn kliva in i buren. Bland annat väntas VFC:s proffsstjärnor Robin RoosTobias Harila och Andreas Gustafsson fightas på hemmaplan, även om inga matcher är färdigställda i skrivande stund.

För Roos del är det mycket möjligt att det blir en huvudfight. FCR hoppas nämligen få till den efterlängtade supermatchen mellan “Pretty Boy” och Gävlestjärnan Adam Westlund, som har varit i görningen under en längre tid.

– Vi får se vilka matcher vi får till på denna gala, men jag tycker det är på tiden att Robin Roos och Adam Westund möts – tredje gången gillt. Folket vill se denna match och vi vill ge fansen det de vill se. Första gången var det Roos som avbokade matchen med bara några dagar innan fight, andra gången var det ett rätt så likt scenario fast på grund av Westlunds skada. Jag har stor respekt för både Adam och Robin och vill verkligen se dem i FCR-buren, säger Ostrogonac.


“Vänta bara till vi släpper matchkortet”


Hamberg är själv lite hårdare i tonen och menar att han förstår om Westlunds team tackar nej till superfighten.

– Vi hade gillat att få till Roos vs. Westlund som huvudmatch, men om Söders Fight Gym inte känner för den så förstår jag dem. Det är ingen enkel fight för Adam och det finns en hel del enklare att ta istället för denna, kan man sammanfatta det vid, säger Hamberg och fortsätter:

– Vi har så många riktigt stygga utmaningar till våra tre musketörer Roos, Harila och Gustafsson. Sedan har vi en hel del av de mest intressanta nya aktörerna på proffsscenen som knackar på. Vänta bara till vi släpper matchkortet. Vi toppar det med några av Sveriges vassaste A-klassfighters och siktar på att få till ett kort på 12-13 kamper.


LÄS MER: Skräckskadan ställer in helgens superfight

LÄS OCKSÅ: Tredje gången gillt? Hamberg vill ha superfighten på Fight Club Rush 5


Alkoholen gör inte galan barnförbjuden

Att alkohol nu kommer säljas i anslutning till eventet innebär inte att galan blir barnförbjuden.

– Det kommer vara en viss yta där alkohol är tillåtet. Den yngre publiken är framtidens stjärnor som tänds på dessa event och vi vill verkligen att idrotten skall vara folklig och för alla, försäkrar Hamberg.

– Biljetterna kommer att vara tillgängliga inom kort – missa inte FCR 5! avslutar Ostrogonac.

VFC-stjärnorna Andreas Gustafsson (vänster), Robin Roos (mitten) och Tobias Harila (höger) väntas alla gå spännande proffsmatcher på Fight Club Rush, precis som många andra av Sveriges mest lovande proffs – och A-klassfighters.

Håll utkik här på MMAnytt.se för senaste nytt om storgalan! Passa också på att gå med i Facebook-evenemanget FCR5- Fight Club Rush 5 för att ta del av uppdateringar från organisationen!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...